VSK tappade segern sista tio minuterna

SPORTBLADET

Edsbyns stjärna: Vi får väl vara nöjda

3-1 med tio minuter kvar.

Västerås såg ut att vara på väg mot en skön tvåpoängare. Men matchen på Rocklunda gled hemmalaget ur händerna. Efter slutsignalen var Edsbyn det lag som var mest missnöjt med oavgjort.

– Det känns inget vidare, men tittar man tillbaka får vi väl ändå vara nöjda med en poäng, säger Edsbyns landslagsmittfältare Daniel Liw, 25.

Foto: KRYSSADE Daniel Liw och Byn räddade 3–3 i premiären.

Efter säsongen 1999 lämnade Liw Västerås för spel i Hammarby. Det blev två år i Stockholm innan han återvände hem till Edsbyn. Efter fjolårets succésäsong hörde flera klubbar av sig till Liw med förfrågningar. En av dem var Västerås. Men alla fick nobben. Liw bestämde sig för att stanna i Hälsingland och skrev under ett nytt kontrakt med Edsbyn.

– Framför allt var det de sportsliga förutsättningarna som avgjorde. I Edsbyn känner jag att jag kan utvecklas - jag vill bli ännu bättre, säger Liw.

I elitseriepremiären togs Liw hårt av VSK:arna och punktmarkerades. Trots det lyckades han tio minuter före paus få in kvitteringen till 1-1 efter att Magnus Joneby gett Västerås ledningen.

– Jag fick bollen från sargen och sköt ett högerskott utifrån, säger Liw.

Skottet från närmare 20 meters håll satt stenhårt i nättaket bakom VSK-keepern Daniel Kjörling.

Västerås tvingades ställa upp utan skadade anfallsesset Michael Carlsson. Trots det tog hemmalaget efter paus initiativet i den tempofattiga matchen. Joneby gjorde sitt andra mål för matchen och med drygt en kvart kvar satte Andreas Hammarbäck 3-1. Edsbyn var nära en förlust.

Två skottreturer räddade bortalaget. Först höll sig Jonas Edling framme och med sju minuter kvar rakade Kimmo Huotelin in kvitteringsbollen. På slutet hade Patrik Rönnkvist ett gyllene läge att avgöra men skottet smet strax utanför Kjörlings ena stolpe. Edsbyn fick nöja sig med en poäng.

– Det lär visa sig framöver vilket lag av oss som egentligen är bäst, säger Daniel Liw.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy