”En hel nation knäcktes av Mühlegg”

SPORTBLADET

Ungdomarna är lata och de aktiva för få

Någon ny Gunde kommer inte Sverige att få fram. Det är dagens eftersnackare överens om.

Dålig valla, lathet och att få vill motivera sig till självplågeri är några av orsakerna som nämns.

Optimist tycker inte att Sverige har några ”vinnarskallar”. ”Tittar man bakåt på ett upplopp så loosar man. Skär man ut lite för mkt i en kurva och avbryter för att det 'kom snö på skidan' och ändå är kaxig så är man ingen vinnare då det gäller.”

Att dagens ungdomar är lata är en vanlig åsikt. Gunde var inte ute och festade och hade roligt på sin fritid.

”Kan det vara så att ingen kan motivera sig till sånt självplågeri som det innebär att träna så mycket för att nå den nivån när det finns folk som tar genvägar och inte blir upptäckta? Kan det vara så att mer än Per Elofsson knäcktes av Mühlegg? Knäckte det en hel nations skidåkare möjligen?” skriver Pjär.

Södergren hyllas

Några tycker att det satsas för lite på sporten. Det borde byggas tunnlar som i Finland så att de aktiva kan åka skidor året runt. Andra tycker att vi borde inspireras av ett annat nordiskt land – Norge.

Anders Södergrens insatser i dagens masstart hyllas däremot. Han kämpade men det höll inte hela vägen. Annelie är en av många som sågar vallateamet. ”Men så kom utförslöporna och vad händer, skidorna står still!!! STOR VALLAMISS, inte Södergrens fel".

Det fanns också eftersnackare som inte var lika imponerade av just Gunde Svan. ”Att få fram en ny Gunde skulle inte vara några problem. Men någon ny Wassberg det får vi aldrig!” skriver Van Veeteren.

Sandra Wejbro