Var gravid när hon mördades

SPORTBLADET

Polisen: Mannen är beväpnad och kan vara mycket farlig

1 av 3 | Foto: Allt var så bra Utåt sett var de det perfekta paret. Men efter några år var det något som gick snett. På Valborgsmässoaftonen blev Corinne Rey-Bellet dödad. I natt jagades hennes ex-make Gerold Stadler.

Skidstjärnan Corinne Rey-Bellet mördades tillsammans med sin bror i ett familjedrama.

Polisen jagade i natt hennes make som flydde från platsen.

- Vi varnar allmänheten. Mannen är beväpnad och kan vara farlig, meddelar polisen.

På tisdagen kom det fram att Corinne Rey-Bellet var gravid när hon mördades, enligt den schweiziska nyhetssajten 20Minuten.

Enligt rapporten var graviditeten inte långt gången.

Hennes make Gerold Stadler var fortfarande på tisdagseftermiddagen spårlöst försvunnen. Det enda polisen har hittat är hans bil, och i den ett tomt pistolmagasin.

Paret Corinne Rey-Bellet och hennes make Gerold Stadler separerade för tio dagar sedan. Den före detta skidåkerskan flyttade in till sina föräldrar i schweiziska Les Crosets, i närheten av den franska gränsen, och i går skulle hennes make lämna över den tvåårige sonen till modern.

Gerold Stadler anlände till familjen Rey-Bellets hus klockan 19.00 och tillsammans nattade de sonen - men när han somnat hände någonting.

Något gick snett

Enligt nyhetsbyrån Sda och tidningen Blick började paret att diskutera sitt förhållande och när klockan närmade sig halv tio gick de ner till undervåningen. I samma rum befann sig Corinne Rey-Bellets mamma Verena (56), hennes pappa Adrien (70) och brodern Alain, men när diskussionen blev allt häftigare lämnade fadern rummet.

Brodern Alain försökte försvara sin syster, som tagit initiativet till skilsmässan. Men där någonstans gick allt snett.

Gerold Stadler, som har militärutbildning, misstänks ha plockat fram ett vapen, öppnat eld och dödat sin hustru och hennes bror.

Svärmodern, som träffades av fem skott, skadades svårt men lyckades ändå larma ambulans och polis. Den tvåårige sonen, som befann sig på övervåningen, och hans morfar, som lämnat rummet, klarade sig undan oskadda.

- Vittnen såg maken lämna huset med ett vapen, säger polisen i Wallis i ett pressmeddelande.

70 poliser letar

Klockan 05.00 i går morse hittades Gerold Stadlers svarta Audi ungefär fem mil från brottsplatsen. I bilen låg ett tomt magasin från ett handeldsvapen, däremot saknas fortfarande mordvapnet.

Under Valborgsnatten, gårdagen och under hela natten till i dag har mer än 70 polismän från flera distrikt letat efter den försvunne mördaren, men utan resultat. De har haft hjälp av en helikopter, flera polishundar och även av en specialstyrka som sent i går eftermiddag gjorde en razzia mot ett hotell. Men varken det eller alla de vägspärrar de satt upp har givit något resultat.

Fortfarande beväpnad

Polisen vet inte om Gerold Stadler flytt

till fots eller med bil - men de är säkra på att han är farlig.

Även för allmänheten.

- Han är fortfarande beväpnad och kan vara mycket farlig, säger undersökningsdomare Philippe Medico till Sda.

I går gick polisen även igenom parets lägenhet i Abtwil och enligt Blick hittade de ett pappersark där Gerold Stadler listade alla problem som fanns i äktenskapet.

När polisen fann lappen var Corinne Rey-Bellet död sedan flera timmar tillbaka.

Pillans kondoleans på Corinnes sida

Robert Triches

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint