Vinnare får en ansiktslyftning

SPORTBLADET

Sommaren är svenska travsportens och travspelets högtid. I går var det toppsport med långväga och fina gäster när V65 avgjordes på idylliska

Fornaboda mellan Lindesberg och Storå.

Patric Skoglund och Åsa Elmroth hör till de piggaste medarbetarna i Vinnare Plus och gjorde som oftast en bra sändning.

Men tyvärr har de största travproduktionerna – Vinnare V75, Vinnare V64, Vinnare V65 - gått ner på sina lightversioner nu när travet blivit som bäst. Studiodelen i programmen har tagits bort.

Pär Carlsson på produktionsbolaget OTW meddelar dock att de hoppas att en nysatsning på Vinnare V75 ska kunna starta i juli. En satsning som blivit uppskjuten från förra veckan på grund av tekniska problem.

Omgörningen ska innebära flera efterlängtade förbättringar för oss tv-tittare. Bland annat två grafiklösningar som är meningen att ge service som banorna ofta misslyckas med för publiken på plats; en synbar klocka med mellantider och en tydlig mållinje. Dessutom ska de i programmet introducera; en hjälmkamera speciellt framtagen för travsport som ska sitta i ögonhöjd på kusken, Micke Nybrink som spelarnas aktör på stallbacken efter loppen och en livedel i slutet av programmet med gäster, analyser och tittarinteraktivitet.

Tiden och de övriga medarbetarna ska förbli desamma.

Jag sätter plus för att programmet förändras för att förklara varför det gick som det gick istället för förhandssnack innan loppen när ändå spelarna varit tvungna att lämna in sina kuponger sedan timmar tillbaka. Jag sätter minus för att de spontana och känslosamma intervjuerna direkt efter målgång ska förflyttas till en studio när ekipagen senare kommit in på stallbacken.

Bästa uppladdningen inför fotbolls-VM i tv; guld: TV4, direktsända svenska träningar och presskonferenser, silver: Viasat, flest direktsända träningsmatcher, brons: Eurosport, World cup show varje dag.

I väntan på avspark är det ändå uppfriskande med lite variation. Som travet. Som elitserien i speedway på TV4 Plus. Som Franska öppna i tennis på Eurosport – i går var det turneringens roligaste dag med fyra damkvartsfinaler och två herrkvartsfinaler.

Mattias Karlsson