Sportbladet

Säsongskortet behöver förnyas

SPORTBLADET

Björn Byström: Idén är suverän, men bindningstiden för lång

Såg Gif Sundsvall–Kalmar FF med hjälp av Säsongskortet i går. Ingen upphetsande tillställning och under matchen kom jag i stället på mig själv att sitta och fundera på om jag ska ha kvar det här tillägget i mitt tv-utbud.

Egentligen är idén suverän. Att kunna följa sitt eget lag omgång för omgång är ju en våt dröm för alla med ett favoritgäng. Själv såg jag samtliga matcher mitt kära AIK spelade förra året, men eftersom det blev nedflyttning har jag inget lag att följa i allsvenskan i år.

Dessutom var vintern en stor besvikelse. Jag trodde i min enfald att samtliga matcher i elitserien skulle visas, men så var det ju långt ifrån. Tvärtom var hockeyutbudet skralare än AIK:s spel.

Framåt hösten kommer jag nog säga upp Säsongskortet och om ppv-bolagen vill ha mig tillbaka som kund förväntar jag mig en viktig ändring:

Att kortet ska gälla en säsong som namnet säger. Nuvarande bindningstid är ett år och det är alldeles för länge vare sig man är fotbollsnörd eller hockeyfreak.

Jag är till och med beredd att betala mer under de månader fotbollssäsongen varar, mot att jag slipper betala för det undermåliga hockeyutbudet under vintern.

Glenn Strömberg brukar få mycket rosor för sitt jobb som expertkommentator i SVT. Jag sällar mig till hyllningskören, om än med vissa reservationer.

Under matchen Argentina–Tyskland i för-VM i går upprepade Strömberg sitt mantra om att ”komma runt på kanterna” på ett sätt som fick mig att tro att han aldrig sett Argentina spela förr.

Ända sedan jag fastnade för argentinsk fotboll vid VM i Västtyskland 1974 har grundidén i offensiven varit den samma: tekniskt, smånätt spel centralt med mål att komma igenom via väggspel. Så har det sett ut vare sig stjärnorna hetat Kempes, Maradona eller som nu Riquelme.

Märkligt att inte otroligt observante Strömberg noterat det.

Märkligt var det också att höra Staffan Lindeborg säga att ”det spekuleras om att Frings ska lämna Bayern München”, med tanke på att hans övergång till Werder Bremen blev klar för snart två veckor sedan.

SÄMST

BÄST

Björn Byström

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet