Gatlins rekordtid justeras

SPORTBLADET

Paris

Justin Gatlins världsrekordlopp på 100 meter från i fredags var inte riktigt så snabbt som alla trodde. Enligt ett pressmeddelande från det internationella friidrottsförbundet begicks ett fel när tiden avlästes.

Gatlin sprang på 9,766 sekunder - vilket enligt reglerna borde ha avrundats till 9,77 och inte 9,76.

Foto: AFP
Justin Gatlin får inte vara ensam om världsrekordet på 100 meter.

Gatlin hade inför tävlingen i Qatar i fredags utlovat nytt världsrekord. Han får nu tills vidare nöja sig med att ha tangerat jamaicanen Asafa Powells notering från förra året.

Beskedet öppnar för riktiga prestigemöten mellan de två rekordhållarna under sommarens grand prix-tävlingar. Hittills har det dock varit svårt för tävlingsarrangörerna att få de bägge stjärnorna att springa samma tävlingar.

Tanken var att löparna skulle mötas den 11 juni i engelska Gateshead. Men ett återbud från Gatlin har fått Powell, som nyligen sade att han var kapabel att springa på 9,60, att reagera.

- Jag hörde att han (Gatlin) dragit sig ur, men jag vet inte varför. Förra året sade han att jag var en fegis, om han fortsätter att dra sig ur tävlingar är det jag som kallar honom fegis, sade Powell.

Enligt Gatlins agent Renaldo Nehemiah är ett möte mellan Gatlin och Powell på gång.

- Alla skriker efter deras första möte och jag tror att de kommer att tävla mot varandra åtminstone två gånger i år, sade Nehemiah till USA Today.

TT-AFP

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott