Golf

Kämpade i 20 år – nu tar hans liv slut

”Mitt hjärta brister när jag skriver detta”

Av: 

Andreas Käck

SPORTBLADET

Golfproffset Jarrod Lyle, 36, har kämpat mot cancern i nästan 20 år.

Nu orkar han inte längre.

”Han har nått en gräns, och läkarna är överens om att vi inte längre kan sträva efter ett positivt utfall”, skriver hans fru, Briony, på Facebook.

Jarrod Lyle var bara 17 år gammal när han år 1999 drabbades av allvarlig leukemi.

Han vårdades då akut i en sjukhussäng under nio månader, men han besegrade cancern och ytterligare ett år senare var han tillbaka på golfbanan.

År 2007 kvalade han in på PGA-touren för första gången i karriären och året därpå vann han två tävlingar på undertouren Web.com.

I mars 2012 var det dags igen. Han drabbades på nytt av AML (myeloisk leukemi), strax före hans fru Briony skulle födas parets första dotter, Lusi.

Men Jarrod lurade döden en andra gång – och vintern 2013 var han tillbaka på golfbanan igen.

”Mitt hjärta brister”

I juli förra året var cancern tillbaka igen – och nu går det inte längre.

I ett känslosamt inlägg på Facebook meddelar frun Briony att Jarrod tvingas ge upp kampen.

”Min hjärta brister samtidigt som jag skriver det här meddelandet. I morse tog Jarrod beslutet att avsluta behandlingen och övergå till palliativ vård (vård av en patient med icke botbar sjukdom med förväntad dödlig utgång, reds.anm). Han har gett allt han har, och hans stackars kropp orkar inte längre”, skriver hon.

I december förra året genomgick Jarrod Lyle en haploidentisk transplantation och en stamcellsbehandling. I juni i år förvärrades hans tillstånd och han förlorade då synen.

– Men jag vet att oavsett hur dåligt det känns, så finns det alltid ett ljus i slutet av tunneln. Jag längtar till det ljuset och även fast jag inte längre kan se det, så vet jag att det finns där. Och jag vet att jag måste kämpa för att komma dit, sa han tidigare i somras.

”Vet att han är älskad”

Nu kan han inte kämpa mer.

Nu ska han flyttas till sitt hem för att spendera sin sista tid i livet med sin fru och sina döttrar, Luis och Jemma.

”Jarrod vet att han är älskad. De tusentals hälsningar och lyckönskningar som strömmat in har gjort att han orkat kämpa sig igenom extremt tuffa tider. Men nu har han nått en gräns, och läkarna är överens om att vi inte längre kan sträva efter ett positivt utfall.

Just nu ligger mitt fokus på våra döttrar, jag ska göra allt jag kan för att hjälpa dem gå igenom de utmaningar vi har framför oss. Jarrod kommer att vara nära dem väldigt snart (när han flyttas från sjukhuset) och kommer att spendera så mycket tid som möjligt med dem”, skriver frun Briony.

Jarrod Lyle spelade totalt 253 proffstävling i sin karriär. Han deltog i två majors, PGA-mästerskapen år 2006 (missad cut) och US Open 2008 (delad 48:e plats).

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

50 profiler i jättenkät: De vinner SM-guld i innebandy

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf

PGA-touren