Motorsport

Ekblom kommenterar forne fienden Ekström

Av: 

Kristoffer Bergström

SPORTBLADET

STCC-föraren klar som
ny expert för DTM-serien

För åtta år sedan var de rivaler, ja, rentav fiender.

Nu ska STCC-föraren Fredrik Ekblom kommentera Mattias Ekström i DTM-serien av en stark anledning:

Deras varma vänskap.

Fredrik Ekblom ska kommentera DTM.
Fredrik Ekblom ska kommentera DTM.

Att Stefan Clementz ska kommentera Canal Plus sändningar av DTM har länge varit klart. Nu är något mer spännande spikat: Fredrik Ekblom blir hans bisittande expert.

– Det är främst för att det är jävligt kul att följa DTM. Sedan är Mattias Ekström en god vän till mig, så jag vill följa med och se hur det gå för honom, säger Ekblom.

För åtta år sedan vore det omöjligt för Ekblom att kommentera Mattias Ekström. Inte bara för att de då tävlade varandra, utan för att Fredrik Ekblom inte tyckte om sin motståndare.

Var bittra fiender

– Vi har varit bittra fiender tidigare, då kändes det jävligt avlägset att bli kompisar någon gång. Men när vi slutade tävla mot varandra blev vi kompisar. Det var nog nollett eller nolltvå, säger han.

Vad hjälper din vänskap, får vi tittare mycket hemlig information?

– Kanske. Vi har känt varandra länge och brukar stöta och blöta olika chassiinställningar. Men jag vet inte om man kan förklara det på ett vettigt sätt för tittarna, det blir så tekniskt och mest för de som kör själva.

Prioriterar egna karriären

Men en del hemligheter blir det?

– Ja, säkert.

Ekblom kör i STCC-serien för Biogas.se och trots tv-jobbet kommer karriären gå före.

– Jag ska inte göra hela säsongen, men premiären, något på somamren och så de avslutande racen. Jag har ändå min prioritet på Biogas.se, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

DTM

WTCC