Vettel tvåa – besviken

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Hoppades på seger

Foto: GETTY IMAGES

Segrare senast – tvåa i dag.

Sebastian Vettel flyger vidare.

– Med två pallplatser på en vecka får man inte vara besviken, säger Christian Horner, Red Bulls stallchef.

Foto: GETTY IMAGES

Men trots allt var det en besvikelse hos stallet efter Sebastian Vettels andraplats. De hade hoppats på en seger till efter förra helgens succé i ett regnigt Kina.

Men de drömmarna försvann redan i den första kurvan.

– Starten var okej, men sedan blev jag överraskad när Lewis dök upp bredvid mig. Jag tittade i spegeln och såg honom inte, han måste ha tryckt på en speciell knapp, säger Sebastian Vettel till RTL.

– Jenson kom på andra sidan om mig och jag förlorade direkt två platsen, sedan satt jag fast bakom Jenson och det var svårt att ta mig förbi.

”Målet var att vinna”

Samtidigt är den 21-årige tysken nöjd med sin insats. Han är trea i VM, en ynka poäng bakom Rubens Barrichello som är tvåa på sina 19 poäng.

– Målet var att vinna och det klarade vi inte. Det var en plats för lite, men det var ett väldigt bra resultat, vi tog många viktiga poäng. Men det var ett svårt lopp, säger han.

– Det första varvet gick inte alls som jag önskat mig, jag var bara femma då tror jag. Jag fastnade i trafiken och kunde använda mig av den hastigheten som finns i bilen.

Trea i VM

Till nästa lopp kommer red Bull, precis som alla andra team med uppdateringar.

– Vi är här för att slåss om titeln och de senaste två loppen har vi tagit många viktiga poäng. Vi är på rätt väg och vi gör framsteg. I England försöker alla få de nya delarna på bilen så snabbt som möjligt och det blir ett steg framåt för oss och sedan kommer ytterligare en uppdatering så får vi se vart det räcker.

Än så länge är han trea i VM - och det är 13 lopp kvar på säsongen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1