Så var dagens lopp

Sportbladet.se:s Stefan Persson rapporterade direkt

Charlotte Kalla går i mål på en artonde plats.
Charlotte Kalla går i mål på en artonde plats.

Hon fixade ett svenskt brons i stafetten.

Men vi väntar fortfarande på en medalj av den ädlaste valören.

Kan Charlotte Kalla ta hem guldet i dag?

Häng med.

14.20.

Kalla slutade på en 18:e plats i tremilen, 2,46 minuter efter den segrande polskan. En stor besvikelse, så klart.

Anna Haag blev 26:a, ytterligare en minut efter.

14.16

Kowalczyk segrar, som klar etta. Medvedeva, Ryssland, tvåa och Sjevtjenko, Ukraina, blir trea.

14.15

Polskan Kowalczyk i topp. Hon ryckte åt sig en ordentlig ledning i sista backen. Polskan går mot guld. Bara någon kilometer kvar.

14.07

Saarinen ramlade precis. Finländskan tappade dessutom staven och fick ordentligt med problem. Där kan en medalj ha försvunnit. Även norskan Johaug var inblandad i fallet. Åkarna har nu hunnit 27 kilometer.

14.03

Nio åkare kommer att göra upp om medaljerna. Kalla är nästan två minuter efter. Däribland två finskor och två norskor. VM-drottningen Saarinen är som väntat en av dem.

14.00

Åkarna fick precis vätska för sista gången innan målgång. De dricker tydligen en blandning av kaffe och cola. Undertecknad testade just den kombinationen. Mums.

13.55

Svenskorna efter 21,45 kilometer: Kalla 17:e plats (1,46 minuter efter) och Anna Haag 27:a (2,23 minuter efter). Hanna Brodin är långt efter, runt en 50:e plats.

13.51

Italienskorna valde att inte byta skidor, vilket kan bli kostsamt senare. De andra i tätstriden bytte. Även Kalla bytte, men är nu 1,18 minuter efter norska Johaug i topp. Åkarna har nu hunnit 20,25 kilometer.

13.46

Kallas avstånd till täten bara ökar hela tiden. Över minuten nu. Snart dags för det andra och sista frivilliga skidbytet.

13.43

Efter 16,65 kilometer är det dubbelt norskt i topp. Kalla? Hon är nu nästan en minut efter och då ska det i praktiken inte gå att komma ikapp.

Britta Norgren har redan brutit loppen. Hon är sliten efter urladdningen i stafetten.

13.36

Är det redan kört? Charlotte Kalla är nu hela 33 sekunder efter täten. Norskan Therese Johaug drar i täten.

13.32

Kalla har nu halkat efter ordentligt. Hon är 20 sekunder efter täten. Det där fallet kan ha kostat mycket mer än vad man först trodde. De nya skidorna verkar inte heller fungera särskilt bra. Åkarna har snart varit ute i 14 kilometer.

13.29

Dags för det första av två frivilliga skidbyten. Kalla väljer att byta skidor och hamnar ännu mer på efterkälken.

13.22

Kalla ramlade precis, efter att ha krokat ihop med en norska. Hon var dock snabbt uppe på benen igen och är fortfarande med i tätklungan. Svenskan har dock en bit upp till Ukrainas Sjevtjenko, som leder efter 10,25 kilometer.

13.10

Den finländska trion Muranen, Saarinen och Roponen ligger i topp och drar upp tempot rejält. Även norskan Johaug finns med i topp efter 5,25 kilometer. Kalla är med i klungan, på en 13:e plats. Näst bästa svenska är Anna Haag på en 22:a plats.

13.02

Starten har gått och svenskorna är bra med. Som väntat trångt i spåret till en början, men inga stora incidenter att rapportera. Finländskorna Muranen och Saarinen har tagit täten, Charlotte Kalla följer efter på en sjätteplats just nu.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN