Hedwall snuvade de 13 utmanarna

SPORTBLADET

Tog den sista platsen till British open

Fjorton spelare fick särspela om den sista kvalplatsen till damernas British open i golf.

Svenska talangen Caroline Hedwall tog den.

Hedwalls 75 slag på kvalbanan Fairhaven i måndags kväll räckte inte automatiskt för en andra raka start i damgolfens fjärde majortävling.

– Klockan blev väl runt sex innan alla hade spelat klart, och då visade det sig att vi var 14 spelare om den sista platsen.

– Det var en pärs att vänta så länge, säger Hedwall till Svensk golf på nätet.

Ännu värre att det inte fanns plats för minsta lilla misstag.

Iskall i särspelet

Men Hedwall var iskall i särspelet. En efter en försvann konkurrenterna – och efter det femte särspelshålet var det bara hon kvar.

– Först kändes det tufft. Men sen tänkte jag att en av oss kommer ju att få den där platsen, och varför skulle det inte vara jag? Och det var tufft, men kul.

Hedwall fick stora rubriker när hon som 19-årig amatör debuterade i Sunningdale förra året. Då klarade hon inte kvalgränsen efter två dagar.

– Då visste jag redan ett år före att jag skulle spela. Så jag tänkte mycket på det och kände att det skulle bli årets höjdpunkt. Därför spände jag mig, och det var inte bra för spelet. Nu blir det annorlunda, eftersom jag inte visste förrän i måndags, säger hon.

Tio svenskor klara

Christine Hallström från Södertälje hade ett lugnare kval. 73 slag fixade en plats i startfältet på torsdag. Mikaela Parmlind, Linda Wessberg, Nina Reis och Maria Bodén klarade inte kvalet.

Tio svenskor deltar i årets sista major på Royal Lytham & St Annes på torsdag: Helen Alfredsson, Sophie Gustafson, Christine Hallström, Caroline Hedwall, Maria Hjorth, Anna Nordqvist, Karin Sjödin, Louise Stahle, Johanna Westerberg och Emma Zackrisson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf