Kimi dumpar KERS – men inte Massa

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Ferrari vill bestämma vilken riktning de ska gå

Foto: ap
Kimi Räikkönen hade en misslyckad säsong i fjol. I år tippas han bli världsmästare igen av spelbolagen.

Kimi Räikkönen fortsätter på den inslagna linjen.

Ingen KERS i Bahrain.

Finländaren kommer med ett helt nytt chassi till ökenlandet, men han kommer att köra utan KERS under morgondagens träning.

Felipe Massa däremot ska köra med.

– På så sätt kan vi bestämma oss för om och vad det ger och i vilken riktning vi ska gå, säger finländaren till motorsporttotal.

– Vi vill titta på KERS ännu mer noggrant och jämföra de båda bilarna med varandra och då kommer vi att se hur stora skillnaderna är. VI hade kunnat vara snabbaste med KERS i Kina, men i grund och botten gör det ingen större skillnad.

Testar under fredagen

Det betyder att Ferrari som av säkerhetstekniska skäl körde utan KERS i Kina nu gör samma sak som BMW gjorde inför det loppet.

Testar under fredagen vilken version som passar bäst på den aktuella banan.

Annars är Bahrain en bana som passar Ferrari, Felipe Massa har vunnit där de två senaste säsongerna och teamet har testat mycket på den banan.

Teamchefen försiktig

Men teamchef Stefano Domenicali är mycket försiktig i sina uttalanden:

– Vi har inga nya delar till bilen nu, men detta är sista gången den här versionen av bilen kommer att användas. Till Barcelona har vi också en dubbeldiffusor, säger Stefano Domenicali.

– Även om situationen blir ännu värre än vad den är så kommer vi att arbeta vidare. Något annat passar inte Ferraris filosofi.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1