Rallyregenten

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Sebastian Loeb dominerar rallysporten fullständigt

Han är kungen av rally – och Argentina.

Sebastien Loeb är obesegrad där sedan 2005.

Seger i årets samtliga fyra WRC-lopp, rekordhållarnas rekordhållare och inför Argentinas VM-rally i helgen är fransmannen storfavorit.

Han har vunnit samtliga WRC-lopp där sedan 2005, året innan vann hans bilmärke Citroën med Carlos Sainz och Marc Marti som nu är kartläsare åt Citroëns andre förare Daniel Sordo.

– Vi har så många speciella minnen från Argentina, det är inte vara för att vi vunnit de fyra senaste tävlingarna utan för att specialsträckorna är riktigt roliga och publiken helt underbar. Vi vet att vi kommer att bli precis lika underbart bemötta som i Portugal för två veckor sedan, säger Sebastien Loeb till motorsporttotal.

”Gjort framsteg med bilen”

I Portugal fick han den senaste versionen av Citroëns C4 och att han vann med den direkt är ett bra tecken.

– Det rallyt var typiskt för WRC-rallyn. Visst varje lopp är olika, men en bil som är stark i Algarve är troligen också riktigt bra i Argentina, på Sardinien i Grekland och Polen. Vägarna i Argentina är rätt sandiga vilket betyder att de är hala.

– Jag tror att vi har gjort vissa framsteg med bilen om man ser till den främre hjulupphängningen vid vissa speciella förhållanden och även motorn är bättre.

Tävlingen startar den 24 april och Eurosport visar sammandrag från tävlingsdagarna.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally