Poker

Veckans pokerteori

SPORTBLADET

Vecka 6, 2009

Du har kommit ganska långt i en större flerbordsturnering på nätet med ett inköp på 50 + 5 dollar, och mörkarna är nu uppe i 500-1000 med en ante på 100 samtidigt som bordet är ”medeltight”.

Före floppen synar bara spelaren i the hijack seat, det vill säga Stol 4 här – ni är i verkligheten tio spelare vid bordet – varefter Stol 5 lägger sig och nu är det din tur att tala. Du har 30K framför dig; Stol 4 har 22K; och lilla och stora mörken har 12K resp 15K framför sig.

Det är din tur att tala; vad gör du? Tänk efter och analysera situationen!

”Rätt svar” finner du längre ned på sidan.

Rätt svar: Kopplade kort som 9-8 ska man generellt vara mer försiktig med än de flesta tror, speciellt när de inte är i färg, men här har du faktiskt två goda skäl som talar för en syn: du sitter på knappen och därför position på de andra efter floppen, och eftersom anten har kickat in finns det 3?500 i potten och du får därför goda 3,5 mot 1 i pottodds för en syn.

Utan anten hade pottoddsen bara varit 2,5 mot 1; lägg märke till den skillnaden, som i situationer som den här kan utgöra skillnaden mellan en läggning och en syn!

När en turnering kommit till den fas där anten tagits i bruk, måste man oftast lossa något på sina starthandskrav.

Dessutom är handen 9-8 osvidat många gånger enkel att hantera efter floppen: utan en gedigen träff är det läggning som gäller, om du stöter på motstånd.

Dan Glimne

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker