Sportbladet

Obama hoppas på Pittsburgh Steelers

Av: 

Daniel Sjöberg

SPORTBLADET

Kanske kommer till matchen

Foto: Gene J. Puskar

Om presidentvalet är någon sorts indikation så vinner Pittsburgh Steelers Super Bowl-finalen ikväll.

Favoriterna är nämligen Barack Obamas lag.

Cardinals och John McCain däremot delar hemstat.

Barack Obama har tidigare berättat om hur han under sin uppväxt på Hawaii började hålla på Pittsburgh Steelers. Hawaii hade inget lag och storlaget som vann fyra Super Bowls under 1970-talet blev Obamas favoriter. Under presidentvalskampanjen knöts banden ännu starkare när lagets ägare Dan Rooney, en välkänd republikan, gav sitt stöd till demokraternas representant. I en intervju inför finalen bekräftar Barack Obama att han håller på Steelers trots "askungesagan" om Arizona Cardinals quarterback Kurt Warner, 37.

– Kurt Warners historia är fantastisk och han är närmare min egen ålder (47) än någon annan på planen, men jag är seda länge en Steelers-supporter, säger Obama.

Obama till Tampa?

Lite extra krydda ges kanske kampen av att Cardinals och Obamas motståndare i presidentvalet, republikanen John McCain båda kommer från samma stat, alltså Arizona.

– Förutom (Chicago) Bears är Steelers troligen det lag som ligger närmast mitt hjärta, säger presidenten.

Ryktet säger att Barack Obama kommer att dyka upp på arenan för att se finalen på plats. Och även om biljetter är svåra att komma över lär det nog finnas en lagd åt sidan om han känner för att ta sig till Raymond James Stadium i Tampa.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert: