Thörner tog revansch

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Körde upp sig rejält

Revansch Guerlain Chicherit och Tina Thörner revanscherade sig under andra etappen av Dakarrallyt. FOTO: AP

Dakar inleddes med svenska floppar.

Men följdes upp med flera toppar.

Foto: PETHER ENGSTRÖM

I den andra etappen av Dakarrallyt revanscherade sig Tina Thörner och hennes chaufför Guerlain Chicherit rejält för gårdagens misslyckande då de var sist i mål.

– Ja ja, det känns skönt att vi har så många dagar kvar. Nu hoppas vi att inte vi ska hamna i blåsväder igen....., skrev Tina i sin blogg efter den första etappen och i den andra etappen inledde de starkt och var tvåa i mål efter Nasser Al-Attiyah, VW.

Chicherit/Thörner som kör för BMW var 1,08 efter i mål vilket gör att de avancerade i resultatlistan och nu är uppe på 28 plats, på platsen bakom ligger Pelle Wallentheim och Olle Ohlsson.

– I början gick det bra, det var blött och jag kunde trycka på, säger fransmannen till tyska Eurosport.

– Sedan vart det mer damm och jag fick ta lite större risker för att lyckas. Precis som i går missade jag sedan en liten kurva och jag fick problem med bensinsensorn. När jag accelererade kraftigt så började bilen att hosta, men det ska vi få ordning på.

Annars var det VW som imponerande på den 355 kilometer långa sträckan mellan Cordoba och La Rioja, plats tre till fem gick till Mauricio Neves, Carlos Sainz och Mark Miller. Dagens etapp startade en halvtimme senare än beräknat eftersom arrangörerna hade problem med vädret. Nasser Al-Attiyah tog också över ledningen i sammandraget eftersom Nani Roma som vann den inledande etappen kraschade och tappade femton minuter.

Berglund stabil

I MC-klassen fortsatte Thomas Berglund att köra stabilt, trots de tuffa förhållandena.

– Det var riktigt kämpigt i början eftersom det regnade otroligt mycket. Emellanåt var det jättedimmigt när vi kom upp i bergen och man såg bara 20 meter framför sig. Det var lite läskigt, säger Thomas Berglund till sin hemsida.

Han inledde med plats 22 i den första etappen och var 15:e man på den andra etappen, detta trots att han drabbades av ett fem minuter långt tidstillägg, men orsaken till detta är ännu inte känd. Totalt ligger han på 20:e plats.

– Generellt får man vara nöjd att det rullat på. Jag är inte helt borta i listorna utan finns med hyfsat i toppen, så det känns fortfarande riktigt bra.

Även Annie Seel imponerade, svenskan var 37:a och ligger nu på 33:e plats i sammandraget. Vann gjorde fransmannen David Fretigne som var 43 sekunder före totalledaren David Casteu. Storfavoriten Marc Coma som vann i fjol drabbades av ett tidsstraff på 22 minuter och är nu 14:e förare i sammanställningen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport