Snabbast i Ungern

avChristoffer Braw

Publicerad:
Uppdaterad:

Ny framgång för Jernberg på favoritbanan

Starten på säsongen har varit tung.

Nu kan det ha vänt för Michael Jernberg. I dag vann han EM-deltävlingen i Ungern.

– Det här satt som en smäck. Nu är vi med i matchen igen, jublade Skoda-föraren.

Glad segrare. Michael Jernberg vann EM-deltävlingen i Ungern. FOTO: JERNBERG-MOTORSPORT.SE

Jernberg har ett starkt facit från Ungern. Efter årets tävling blev det ännu bättre. En vinst, en andraplats och en tredjeplats var de tre senaste årens resultat. 2009 vann Michael Jernberg igen.

Det blev en kamp om segern med Sverre Isachsen. Norrmannen hade tre raka andraplatser inför tävlingen i Ungern. Det blev en fjärde. För Michael Jernberg höll undan för Isachsen och vann.

– Sverre låg tätt bakom mig ända till det näst sista varvet då han tog alternativspåret. Jag väntade till sista varvet och lyckades komma ut precis före honom. Det var tajt, men jag vann med ett par billängder, berättar Jernberg.

Kenneth Hansen slutade fyra sedan han drabbats av elfel i finalen efter en lättare kollission och Andréas Eriksson sexa i finalen.

– Det känns surt med en fjärdeplats bara, Efter tävlingarna i Portugal och Frankrike, där jag bara var femma, har vi verkligen jobbat stenhårt för att lösa gåtan varför inte farten fanns där som den brukar. Och vi hittade orsakerna. Under kvalheaten här i Ungern har jag varit med och krigat i toppen igen och så händer detta i A-finalen, säger Kenneth Hansen.

Roligare för Jernberg då som haft en tung start på säsongen. Efter förstaplatsen klättrade Jernberg från åttonde till fjärde plats i tabellen. Kenneth Hansen är tvåa, Sverre Isachsen behåller ledningen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally