Fabio Capello ryter till mot stjärnorna

SPORTBLADET

Sportchansen listar tuffaste tränarna

Med en månad kvar till VM-kvalet höjer den nye engelske förbundskaptenen Fabio Capello tonläget mot sina stjärnor. ”Nu måste det bli bättre”, ryter italienaren.

Foto: Tuffing  Fabio Capello, senast i Real Madrid, styr nu engelska fotbollslandslaget med hårda nypor.

Trots vinster i de två första träningsmatcherna mot USA och Trinidad & Tobago säger Fabio Capello nu i engelsk media inför den kommande landskampen mot Tjeckien (20 augusti):

– All respekt till våra motståndare, men vi måste visa förbättringar, börja om från början, spelarna måste visa att vad som krävs på internationell nivå.

En vinnare

Italienaren Capello har lysande meriter. Alla de klubbar han tränat har vunnit sina ligor. Men det finns ett annat viktigt skäl till att det engelska förbundet FA valde Capello att efterträda floppen Steve McLaren. Man anser att det efter de mjuka åren med Sven-Göran Eriksson är hög tid att skärpa kraven från bänken. Och krav är något som Capello är bra på att ställa. Det har han nu börjat visa även hos sin nye arbetsgivare.

Läs om hårdingarna

Capello är en av de tio tuffaste tränarna i Lars Nylins färska lista. Läs mer om honom och de andra hårdingarna genom att klicka på blålänken här intill.

Minimedia
Lars Nylin