Bolt: Går inte att beskriva känslan

SPORTBLADET

Tog tredje guldet

Många har försökt att förklara Usain Bolts storhet i ord och skrift. Det är inte helt lätt. Efter sitt tredje OS-guld letade Bolt själv efter orden.

– Man kan inte beskriva känslan när man gör det här i de största spelen någonsin. Det är underbart, säger han.

Foto: Världens snabbaste man, Usain Bolt, efter sitt TREDJE guld och TREDJE världsrekord på TRE försök.

Han vann två guld på egen hand. Det tredje kom i dag som en del av Jamaicas stafettlag på 4 x 100 meter. Usain Bolt sprang tredjesträckan och på sätt och vis gladde han sig ännu mer åt dagens vinst och världsrekord.

– Det speciella med det här guldet och rekordet är att det är ett lagarbete. Vi är vänner och vi har kul tillsammans, det är roligt att vi gör resultat tillsammans, säger han enligt TT.

Inget längdhopp

Tre guld alltså för Bolt och han är nästan på samma nivå som legendarer som Jesse Owens och Carl Lewis som vann fyra guld i samma OS, 1936 respektive 1984. Den amerikanska duon hoppade dock även längdhopp. Det har inte Bolt några planer på att börja med.

– Inte alls. Jag är nöjd med mina tre guld och mina tre världsrekord. Jag är lycklig!

Kritik från Rogge

Alla har trots allt inte jublat över Bolts framfart på löparbanorna. IOK:s ordförande Jacques Rogge kritiserade Bolts uppträdande efter lopp och prisutdelningar som respektlös mot motståndarna.

–  Jag är som jag är. Jag gör mina gester för att publiken älskar det, det har betalat för att få se en show och jag vill bjuda dem på det, säger Bolt.

– Det är mitt jobb och jag kommer inte att ändra mig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS