Fortsatt kritiskt för WBO-mästaren

SPORTBLADET

Sydkoreanen Choi Yo-sam i koma efter titelmatch

Foto: OTÄCKA SCENER I SEOUL Choi Yo-sam förlorade medvetandet efter tolfte ronden, då han slogs ned av motståndaren Heri Amol. Choi Yo-sam behöll dock titeln efter att ha fått alla domares röster.

Titelmatchen i flugvikt mellan sydkoreanske WBO-mästaren Choi Yo-sam och utmanaren Heri Amol från Indonesien fick en otäck avslutning.

Efter tolfte och sista ronden kollapsade Choi Yo-sam och fick medvetslös föras till sjukhus.

Men först hann domarna med att ge honom segern.

Foto: Choi Yo-sam utdelar ett slag i den sjätte ronden. Efter matchen kollapsade WBO-mästaren och fördes till sjukhus.

Choi Yo-sam dominerade titelmatchen i hemmaringen i Seoul fram till de skälvande sista minuterna. I den tolfte och sista ronden träffades mästaren av en tung slagserie. Han höll sig dock på benen men kollapsade direkt efter matchen, som han vann på poäng.

En funktionär försökte inledningsvis ge den medvetslöse WBO-mästaren mun-mot-mun-metoden. 35-åringen fördes sedan i ilfart till sjukhus där han opererades, men ligger enligt de senaste uppgifterna fortfarande i koma.

”Kan ha svåra hjärnskador”

– Det ser mörkt ut och även om han vaknar är risken stor att han har svåra hjärnskador, säger Han Bo-young, som sitter i Sydkoreas boxningskommision, enligt SVT Text.

Sydkorean avled 1982

Det är inte första gången Sydkorea som boxningsnation drabbas av en svår olycka i ringen. 1982 dog 23-årige Kim Duk-koo fem dagar efter att ha knockats av amerikanen Ray ”Boom-Boom” Mancini i en WBA-titelmatch i Las Vegas.

Den tragedin fick som följd att alla de stora boxningsorganisationerna under de följande åren kortade sina matcher från 15 till tolv ronder.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning