”Ville inte ta några risker”

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan tvingades bryta i paus

Zlatan gick ut i paus.
Foto: JAVIER SORIANO
Zlatan gick ut i paus.

Först målskytt – sedan utbytt.

Zlatan Ibrahimovic tvingades gå av redan i paus på grund av sitt onda knä.

– Jag hade en diskussion med Lasse i halvtid och han sa att han inte ville ta några risker, säger Zlatan.

Foto: AP
Så här firade Zlatan sitt mål.

Efter Spaniens chockstart med mål redan efter en kvart klev Zlatan Ibrahimovic in i handlingen på allvar elva minuter före paus.

Daniel Andersson spelade ut bollen på högerkanten till Fredrik Stoor som måttade ett långt inlägg mot Zlatan. Anfallaren missade nedtagningen och såg först ut att tappa kontrollen över bollen, men höll starkt undan försvararen Sergio Ramos och fick på ett skott som Iker Casillas inte kunde hålla. Sakta studsade bollen in över mållinjen.

”Hade en diskussion med Lasse”

Zlatan Ibrahimovic firade med sin nya målgest – båda pekfingrarna upp i luften.

– Det kom ett inlägg från Fredrik Stoor och den går över allihop och jag kommer på andra stolpen. Jag tar emot den och känner att Ramos är på väg mot mig. Han ville rensa så jag blockade honom med vänstern och bredsidade in bollen, säger Zlatan till TV4.

Men Zlatan Ibrahimovic kom aldrig ut till andra halvlek och ersattes i paus av Markus Rosenberg. Återigen var det Zlatans onda knä som spökade.

”Vi var vassare”

– Knät började kännas efter fem, tio minuter och det blev bara mer och mer. Jag kände att om jag fortsätter så förvärrar jag situationen. Jag hade en diskussion med Lasse (Lagerbäck) i halvtid och han sa att han inte ville ta några risker. Vi sparar det till tredje matchen och jag hoppas att det blir bättre under de här dagarna.

Zlatan var annars nöjd med lagets insats.

– Vi ville framåt efter att de hade gjort sitt första mål. Vi skapade de bättre chanserna i första halvlek och var vassare. I andra halvlek var vi tillbakatryckta.

Publicerad: