Kollapsade under VM nu ligger han i koma

avDavid Tanentsapf, Minimedia

Kevin Boudreau drabbad av hjärnblödning under en matpaus i WSOP: ”Ser inte lovande ut”

Under en VM-paus gick Kevin Boudreau till Subway för att köpa något snabbt att äta.

Där kollapsade 26-åringen och fick föras akut till sjukhus där läkarna konstaterade att han drabbats av en hjärnblödning.

Han försattes i koma och hålls fortfarande nedsövd. Prognosen är osäker.

– Det ser inte lovande ut, säger hans pappa Jim Boudreau.

Det var under natten till måndagen, svensk tid, som pokerproffset Kevin Boudreau bestämde sig för att gå till snabbmatsrestaurangen Subway under en schemalagd paus i WSOP:s $3,000 Mix Max event i Las Vegas.

På vägen tillbaka till VM-casinot Rio kollapsade han på restaurangens parkeringsplats och fick köras akut till sjukhus.

"En tickande bomb"

Där konstaterades det att 26-åringen drabbats av en kraftig hjärnblödning och han försattes i koma så att läkarna skulle kunna operera hans hjärna och tömma den på blod.

– Han kördes till operation omedelbart och där konstaterades det att han har en kärlmissbildning i hjärnan som brustit, ett medfött tillstånd som har varit en tickande bomb hos honom sen födseln. Det enda sättet att överleva är genom att operera omedelbart, något man lyckligtvis gjorde. Hans tillstånd är allvarligt, skrev vännen och pokerproffset Dave Elliot på pokerforumet Twoplustwo kort efter händelsen.

Peter Jetten, en annan vän och pokerkollega, publicerade en uppdatering om Kevin Boudreaus tillstånd senare under kvällen.

"Uppskattar ert stöd"

– Han kommer förmodligen att ligga på akuten i flera veckor. Enligt läkarna ser det inte bra ut, skriver han.

Och senast under onsdagen kom en uppdatering från Kevin Boudreaus pappa Jim via Twitter. Tyvärr är prognosen fortfarande lika osäker för den 26-årige amerikanen.

– Inte mycket har hänt. Personalen jobbar mycket hårt och gör sitt bästa men det är svårt att säga om det sker några framsteg. Han har en magnetröntgen inbokad i morgon som kanske kan ge oss lite klarhet i hur allvarliga hans hjärnskador är på grund av syrebristen, men det ser inte lovande ut. Vi uppskattar er kärlek, ert stöd och era böner, skriver han.

Kevin Boudreau har tagit 13 WSOP-cashar i sin karriär, varav två under årets serie, men har aldrig vunnit en VM-turnering.

Han är dokumenterad för omkring tre miljoner kronor i inspelade turneringspengar enligt statistiksajten The Hendon Mob, men har främst gjort sig känd som cash game-spelare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker