Hansdotter hyllas – får skidbacke uppkallad efter sig

Av: Erik Wallskog

Publicerad:
Uppdaterad:

Både Anja Pärson och Ingemar Stenmark har det, snart kommer även Frida Hansdotter att ha en skidbacke uppkallad efter sig.

Dagens Nyheter skriver att Klackbergsbacken i Hansdotters hemort Norberg nu ska döpas om till ”Frida-backen”.

Under OS i Pyeongchang tog Frida Hansdotter, med två VM-silver i bagaget, till slut ett mästerskapsguld. I 32-åringens tredje olympiska spel tog hon med fem hundradelars marginal guldet i damernas slalom.

Och det efterlängtade guldet får nu svallvågor i Hansdotters hemort Norberg. I ett reportage i Dagens Nyheter berättar ordföranden i den lokala slalomklubben om hyllningsplanerna.

– Vi har alltid haft en plan vad vi skulle göra om hon tog ett VM- eller OS-guld. Nu har hon gjort det. Jag vill gärna hålla på vad vi ska göra ett tag till. Men det kommer att bli en ordentlig markering. Det går inte att komma högre än vad Frida gjort, säger Robert Lindstedt.

”Inspirerande”

Enligt DN ska det alltså handla om ett namnbyte på en av klubbens två backar. När Hansdotter gör en blixtvisit i hembygden efter äventyret i Sydkorea blir Klackbergsbacken i stället Frida-backen.

– Är det någon gång som man ska byta namn är det nu. Det tycker jag hon definitivt förtjänar. När jag själv tränade undrade man hur man skulle kunna bli något i vår lilla backe. Men så kommer hon och visar att det går. Det är väldigt inspirerande, säger klubbens ungdomstränare Wilma Holst.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN