Rutinerade svensken vann i sin UFC-debut

SPORTBLADET

”När jag fick ner honom på marken gick det fort”

Han visade precis hur farlig en forskningsassistent från Umeå kan vara.
Veteranen Tor Troéng, 30, behövde bara tre minuter för att vinna sin UFC-debut inför ett kokande Globen.

– När jag fick ner honom på marken gick det fort, säger han.

Med 20 matcher på meritlistan, varav 15 vinster, är Troéng en av Sveriges mest meriterade fajters. Men UFC-debuten har dröjt.

När han väl fick chansen att visa upp sig på den största scenen mottogs han med en stående ovation. Sedan tog det bara tre minuter och elva sekunder innan amerikanen Adam Cella, 27, klappade i marken efter ett rear naked choke.

– Det var en del av min gameplan att ta ner honom på marken och variera mig för att se vad som skulle hända då, sa Troéng när han intervjuades i oktagonen.

– Jag såg att han vände ryggen till och då gjorde jag ett försök.

Valde bort USA

På presskonferensen berättade Troéng, som till vardags jobbar som civilingenjör och är anställd som forskningsassistent vid Umeå universitet, att han har insisterat på att få gå sin match i Sverige:

– Det kändes fantastiskt att få slåss framför hemmafansen. Jag ville verkligen gå en match här i stället för i USA.

För Chris Spång, en annan svensk debutant, gick det inte lika bra. Den 25-årige smålänningen verkade tagen av stundens allvar och hade inte mycket att sätta emot ryske Adlan Amagov.

– Jag är riktigt besviken över att förlora på hemmaplan. Jag ville gå in och lämna allt i oktagonen men det blev inte så, säger Spång.

ARTIKELN HANDLAR OM

MMA