Skandalsparken i SM – diskad och polisanmäld

SPORTBLADET

"Vill man inte fajtas så ska man inte delta i en sådan här tävling"

1 av 10 | Foto: SCANPIX
Milad Ashna

Svensk kampsport skakas av en praktskandal.

Flemming Nielsen fick föras till sjukhus med ambulans efter att ha tagit emot en kraftig hoppspark från Sverigeettan Milad Ashna.

Allt detta skedde utanför mattan och långt efter att domaren avbrutit matchen.

Kvartsfinalen i SM i Taekwondo mot Sverigeettan Milad Ashna hade precis börjat när Nielsen tappade balansen och hamnade utanför mattan. Domaren bröt för att ge minuspoäng, men trots att Nielsen fortfarande letade efter balansen halvvägs in på en annan matta fortsatte Ashna att följa efter Nielsen.

– Jag skulle precis vända mig om när jag kände hur jag fick en hoppspark rakt i ryggen. Det kändes som att allt krossades i kroppen. Jag trillade till marken och kunde inte resa mig upp, säger Flemming Nielsen till City Helsingborg.

– Han borde bli avstängd från sporten. Han har ju varit med i landslagstruppen och han gör reklam för Sverige utåt, fortsätter Nielsen.

"Visat att han inte ville fajtas"

Nielsen och huvuddomaren för tävlingen, Reza Abrishami, har valt att göra en disciplinanmälan. Men Nielsen nöjer sig inte med det. Han tänker själv polisanmäla händelsen.

Ashna själv medger att han gjort fel, men nekar till att attacken skulle vara misshandel.

– Motståndaren hade redan gått av mattan flera gånger och visat att han inte ville fajtas. Då kände jag att "vill man inte fajtas så ska man inte delta i en sådan här tävling", säger Ashna till Helsingborgs dagblad.

"Tycker det är lite överdrivet"

Dessutom hävdar Ashna att sådana här händelser är vanliga i kampsportsvärlden.

– Folk sparkar ofta efter att domaren har brutit. Att han blev så pass allvarligt skadad är en konsekvens som jag inte kan gottgöra. Sådant kan hända helt enkelt, det hade kunnat hända på en träning också, säger han till Helsingborgs dagblad.

– Självklart var det synd om honom, jag har inget emot honom som person. Det är upp till honom om han tänker polisanmäla mig, men jag tycker det är lite överdrivet, fortsätter Ashna.