Sverige förvarnat efter Argentinas skräll

avTT

Foto: Fredrik Sandberg/TT
Förbundskapten Kristján Andrésson.

För två år sedan blev Argentina krossat av Sverige.

Men sydamerikanernas skrällpoäng i VM-premiären mot Ungern gör att Blågult är förvarnat inför kvällens möte.

– Nog finns det kvaliteter i andra delar än Europa när det gäller handboll, säger förbundskapten Kristján Andrésson.

I kväll fortsätter Sveriges VM-gruppspel i Köpenhamn. Inför turneringen såg matchen mot Argentina ut som en av de säkraste tvåpoängarna för landslaget, men riktigt så enkelt blir det kanske inte.

Resultaten hittills tyder på att grupp D blir jämnare än väntat. Efter Angolas skräll mot Qatar tog Argentina senare på fredagen överraskande poäng mot Ungern i premiären.

– De gjorde en bra match, kom i underläge 0–5 men bet sig ändå fast och hade till och med möjlighet att vinna i slutändan. Men ett oavgjort resultat mot Ungern är verkligen starkt, säger förbundskapten Kristján Andrésson.

Även i Andréssons första mästerskap med landslaget, VM i Frankrike för två år sedan, ställdes Sverige mot Argentina i gruppspelet. Då slutade det med en rejäl kross, 35–17 till Blågult.

– Det gången fick vi ett litet ryck i slutet av första halvlek, fortsatte efter paus och vann komfortabelt. De har en ny coach (Manuel Cadenas) nu men många spelare som jag känner igen, säger Kristján Andrésson som tycker att Argentina är ett lurigt lag att möta.

– De är irrationella och har många spelare som kan göra det lilla extra. De är inte så lättanalyserade, de är inte "mainstream" utan går sin egen väg och det är häftigt.

Sverige vann med vissa besvär sin första match mot Egypten med 27–24 och ställer upp med samma manskap nu. Men eftersom det väntar två matcher på två dagar – Angola står för motståndet i morgon kväll – hoppas Andrésson kunna sprida ut speltiden för att inte slita för mycket på spelarna.

ARTIKELN HANDLAR OM