”Jag känner en oerhörd tomhet”

SPORTBLADET

Stefan Holm besviken efter medaljmissen

OSAKA

Det blev inget VM-guld den här gången heller för Stefan Holm.

Svensken rev ut sig på 2,35 – och missade medalj.

– Jag känner en oerhörd tomhet, säger han.

Medan Linus Thörnblad floppade och rev ut sig på 2,21 var Stefan Holm felfri fram till 2,35. Men där försvann han plötsligt ur tävlingen med tre snabba rivningar.

Han stannade på 2,33 samtidigt som cyrioten Kyriakos Ioannou, ryssen Yaroslav Rybakov och Donald Thomas från Bahamas klarade höjden.

– Jag gör vad jag kan, men det räcker inte. Jag gör tre riktigt bra hopp på 2,35, men får inte på den där riktiga fullträffen, säger han.

Holm, som har vunnit både OS- och EM-guld, missade därmed chansen att ta det där VM-guldet som han fortfarande saknar.

– Jag känner en oerhörd tomhet. Det var det här jag hade laddat för sedan Göteborg förra året. Det flöt på hela vägen fram till 2,35. Sedan tre knappa rivningar och så är det färdigt.

Donald Thomas, Bahamas, vann finalen. Ingen av de tre återstående hopparna klarade 2,37 – men Thomas var den ende som var felfri över 2,35. Ryssen Rybakov tog silver och cyprioten Ioannou bronset.

– Det är tangerat pers på Thomas, det är personbästa två gånger om på Ioannou, det är personbästa utomhus på Rybakov. Det är som det är. De lyckades med det jag inte lyckades med och det känns oerhört bittert.

– Thomas kunde lika gärna försvunnit i kvalet. Han får en drömträff på 2,35. Det är en fantastisk saga men det är inte kul för mig.

Hur besviken är du?

– Jag är jäkligt besviken. Jag menar, jag kommer hit och har vunnit tio av elva tävlingar, toppar världsrankingen, har vunnit alla de stora galorna i sommar och aldrig förlorat mot Thomas. Klart att det känns bittert.

– Jag kände mig lugn och harmonisk före. Men 2,35 är inget man tar varje dag.

Kommer du att komma igen?

– Jag kommer alltid tillbaka. Jag har inte gett upp än i alla fall. Jag har hela tiden sagt att det är Peking som är det stora målet på lång sikt. 19 augusti nästa år är det som gäller.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott