Hotet mot Annika – 11-åriga Ariya

SPORTBLADET

Jutanukarn är yngst någonsin på LPGA-touren

Annika Sörenstam, 37, har fått ny konkurrens – av en 11-åring.

Thailands Ariya Jutanukarn, blev i veckan den yngsta spelaren någonsin på LPGA-touren.

Foto: Målmedveten Ariya Jutanukarn visste vad hon ville – spela på damernas USA-tour. Debuten skedde i veckan, fem år tidigare än beräknat.

11-åriga Ariya Jutanukarn kvalade in till hemmatävlingen i Pattaya.

– Mitt mål var att spela LPGA-touren när jag blev 15-16 år men nu har jag fått chansen och hoppas att jag kan få erfarenhet, säger skolflickan.

Skillnaderna mellan världsstjärnan Sörenstam och barnet Jutanukarn är milsvida, inte bara i ålder. Annika Sörenstam drar in miljoner i sponsorpengar och prispengar. 11-åriga Ariya är sponsrad av den lokala fiskaffären och nöjer sig med en glasstrut med chokladsås för att ställa upp i turneringen i Thailand.

Höjer intresset

I antal slag räknat är skillnaden inte lika stor. Annika gick runt på 72 slag den första dagen, Ariya kom in tre slag efter.

– Det är väldigt, väldigt bra, säger förra Solheim cup-kaptenen Catrin Nilsmark, som inte ser några faror med att debutera på touren vi en så ung ålder:

– Det finns väl en gräns, men jag tycker bara att det är bra för touren. Det höjer intresset och tvingar andra att bli bättre, säger hon.

Ariya Jutanukarn ligger på 45:e plats (av 60 spelare) efter andra dagens spel. Hon gick andra rundan på 74 slag.

Annika Sörenstam ligger på plats 13, efter en 68-runda i dag. Hon är sju slag efter ledande Suzann Pettersen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf