”Förhoppningsvis vinner bortalaget”

SPORTBLADET

Läs hela chattet med Babis Stefanidis

Naxon säger: Hur har Stuart Baxter inverkat på ert spel? vad har ändrats sen han tillträdde?

Babis Stefanidis säger: Framförallt är det väl presspelet som vi tränar mycket på. Mycket mer att vinna boll och sätta hög press.

HIF säger: Vad tycker du om supportrarna i Kärnan hitills under din tid i Skånes Stolthet?

Babis Stefanidis säger: Bara positivt att säga, det vill stötta oss både på hemmaplan och bortaplan. Det är bara glädjande.

Jocke säger: Hur känns det att spela med Henke? Sporrar han er mer än andra spelare?

Babis Stefanidis säger: Det är klart att det är speciellt för alla spelare att spela med Henke. Det är stort bara det. Det sporrar alla spelare.

Alexander säger: Tja Babis! ett djurgård's-fan här.. måste fråga, skillnaden mellan att spela i DIF och att spela i helsingborg?

Babis Stefanidis säger: Svår fråga faktiskt. Det är inget som jag kan komma på direkt nu. Båda lagen försöker spela fotboll. Det är inte så stor skillnad spelmässigt. Det är klart att då hade vi ett par av sveriges bästa spelare, som spelar i landslaget nu. Vi hade väl lite fler profiler när jag spelade i Djurgården.

CHL säger: tjena babis, gillar verkligen hur du spelar i år, du är vår kanske mest kreativa spelare, absolut en favorit. Kommer du att skriva nytt kontrakt med oss?

Babis Stefanidis säger: Jag har ju ett och ett halvt år kvar på mitt kontrakt så det är lång tid kvar. Så förhoppningsvis blir det fortsättning. Det är inget man kan säga nu.

HIFsupporter säger: Är det annorlunda stämning nu i laget när ni har en positiv trend utan förlust i så lång tid ?

Babis Stefanidis säger: Ja, det är klart att det alltid är kul att vinna matcher. Det är bättre stämning då, absolut. Men det är ingen jätteskillnad. Vi har bra stämning i truppen överlag. Men det är lättare att gå till träningarna om man vinner.

Hubba Bubba säger: vad är viktigast här i livet för dig förutom fotbollen?

Babis Stefanidis säger: Först och främst familjen, hälsan och dom som står mig närmast, min fru osv.

Stefan B säger: Är det mycket practical jokes i laget?

Babis Stefanidis säger: Ja, det är det. Det tror jag det är i alla allsvenska lag.

Coys säger: Hej Babis, gillar din spelstil! Vilket är ditt favoritlag i England? Lycka till i slutspurten.

Babis Stefanidis säger: Sedan jag var liten har jag hållit på Aston Villa och jag håller mig till det fortfarande. Man såg mycket matcher på tv på tipslördag och jag bara gillade dem och deras spelsätt. De har bara blivit så.

Hansson säger: Hallå... Tycker att det borde vara dags för dig att spela i landslaget snart.... Har du hört något från Lasse???

Babis Stefanidis säger: (skratt) Nej, jag har inte hört något från Lasse. Men det är en dröm för alla spelare att spela i landslaget.

Stefan B säger: Någon drömmedspelare resp. mardrömsmotspelare?

Babis Stefanidis säger: Drömmedspelare: Jag har en som vi redan har här, henrik larsson, annars skulle det vara kul att spela med Ronaldinho. Marddröm: Att möta på en kant: Roberto Carlos.

Anna Olsson säger: Tycker verkligen du har utvecklats detta året. Hoppas att det går bra i slutspurten. Hur är stämningen i truppen inför imorgon?

Babis Stefanidis säger: Stämningen är väldigt bra. Det är en både viktig och rolig match att spela. Spela i Stockholm inför stor publik. Det känns kul.

örebro sk säger: Vilken är den bästa spelaren du mött?

Babis Stefanidis säger: Hmm... Det var inte lätt.. Det finns många bra spela man mött. Kanske U21-EM då jag mötte några riktigt bra ytterbackar. Men jag kan tyvärr inte nämna några namn.

Loaded säger: Tjena, vad vinner du helst, Champions League eller VM-Guld?

Babis Stefanidis säger: Ja, det är väl... Båda skulle sitta bra. Men VM slår nog högre. Det är vart fjärde år och någonting väldigt stort överhuvudtaget.

Bubba säger: Tjena Babis. Jag kommer ihåg när jag fick komma upp till BPs juniorer ett par tre träningar och träna med bl.a. dig och Bojan Djordjic. Det kändes som att ni hade en jättebra stämning i det laget då. Vilket lag skulle du säga har det varit roligast att spela i?

Babis Stefanidis säger: Roligast? Det är klart att BP var roligt, vi hade ett bra gäng. Det var nog roligast när jag spelade i BP:s pojklag. Mindre press än när man kommer upp i högre serier.

Larsa säger: Vad tycker du om att Trelleborg tog sig upp i allsvenskan igen? Lycka till imorron!

Babis Stefanidis säger: Dom vann ju serien så det är klart att det är ett bra lag. Jag har mött dem några gånger. Jag hoppas att de utvecklar sin fotbollsfilosofi. Vi får se hur det går nästa år.

Niklas säger: Vill du återvända till djurgårn nån gång under karriären?Tyckte att du var grym när du spelade där.

Babis Stefanidis säger: Det är inget jag kan svara på direkt. Det var Djurgården ett par år och det gick bra. Men nu trivs jag bra i Helsingborg.

peppe säger: Vem tycker du är allsvenskans mest underskattede spelare?

Babis Stefanidis säger: Det finns spelare som hörs och syns mer än andra. Det är ofta de som har en roll i ett lag som jobbar i det tysta. Men det finns inget namn sådär direkt.

BLÅVIT säger: Är Henke o Shelton Allsvenskans bästa anfallspar?

Babis Stefanidis säger: Ja, det är dom faktiskt. dom kompletterar varandra ganska bra. Henke är klok och Luton är snabb.

abgar stefanidis säger: Zlatan eller Elmander?;)

Babis Stefanidis säger: Svår fråga! Jag gillar båda väldigt bra. Jag har spelat med Elmander i Bröndby. Dom har helt olika spelstil. Men jag föredrar båda.

nnz säger: Vem i Helsingborg brukar du umgås med utanför fotbollen?

Babis Stefanidis säger: Jag umgås med alla men mest blir det Andreas Dahl, Gustaf Andersson, Fredrik Björck. Men man umgås med hela laget.

Nicklas säger: vad gillar du för musik?

Babis Stefanidis säger: Det är blandat. Mest R&B.

Momo säger: Tjena. Vi gick i Tensta Gymnasium tillsammans...vad känner du är nästa steg i din karriär?

Babis Stefanidis säger: Jag tänker inte så mycket på det. Det blir en klyscha. En dag i taget. Jag tänker inte så långt fram. Alla har mål och drömmar men dem håller jag för mig själv. Det finns mycket i livet som kan förändras. Det bästa är att göra sitt bästa i varje match och sedan se hur långt det räcker och inte räcker.

hej hur mycket tjänar du? säger: vad var din dröm när du var en lillknod?

Babis Stefanidis säger: Fotbollsproffs. Spela i de stora lagen.

Nicklas säger: har du nåt favoritlag i Serie A?

Babis Stefanidis säger: Favoritlaget i Serie A var ju Juventus, men nu är de inte i Serie A. Men Juventus går ju upp nästa år.

när börja du spela fotboll? säger: vilket lag skulle du helst spela i ute i europa?

Babis Stefanidis säger: Jag började spela fotobll när jag var sex år. Vilket lag? Drömlaget är Juventus.

Don säger: Vem är världens vackraste kvinna?

Babis Stefanidis säger: (skratt) Det är min fru...

säger: Abbe-Har du några kompisar kvar i DIF?

Babis Stefanidis säger: Ja, det är klart att man har kontakt med några, men alla är inte kvar. Mest kontakt med Jones.

Moderator säger: Då tar vi de tre sista frågorna...

säger: längtar du till imorgon eller??

Babis Stefanidis säger: Ja, det är klart. Man älskar att spela fotbollsmatcher. Klart man längtar.

IFE säger: Om jag säger att Elfsborg är sverige bästa lag 2006, protesterar du då?

Babis Stefanidis säger: Dom har spelat en bra fotboll, men allsvenskans bästa? Vi får se om fem omgångar. Men dom har varit ett positivt lag. De är en av de bättre lagen i alla fall.

Sumo säger: Hur går det mot AIK imorgon vem och vad avgör?

Babis Stefanidis säger: Det är en svår bortamatch. Vad som avgör? Det är oftast små marginaler. Och säkert blir det små marginaler som avgör även i morgon. Tippa? Jag kan tippa efter matchen, då vet jag vad det står. Förhoppningsvis vinner bortalaget.

Babis Stefanidis säger: Tack alla för frågorna och jag hoppas att ni är nöjda med svaren. Jag hoppas att ni får se en bra match i morgon.