Tysons liv blir Broadwayshow

SPORTBLADET

Ex-mästaren stjärnan i Spike Lee-uppsättning

En gång i tiden krossade han motståndarna i boxningsringen och fick öknamnet The Baddest Man on the Planet.

Nu blir Broadway Mike Tysons scen i föreställningen Undisputed Truth.

– Det är lite som att boxas, med den skillnaden att jag inte behöver oroa mig för att skickas till sjukhus efteråt, säger ”Iron Mike”.

Att blottlägga detaljer ur sitt liv är inget som skrämmer den forne tungviktsmästaren Mike Tyson. Det är den 46-årige amerikanen van vid.

Men den kommande veckan blir det extra påtagligt då Tyson framträder på scen i enmansshowen ”Mike Tyson: Undisputed Truth”, regisserad av Spike Lee.

– Han (Tyson) frågade mig om jag kunde ge honom ett jobb, säger Lee enligt AP.

Sagt och gjort. I går ägde premiären rum, och nu väntar ytterligare åtta föreställningar där Mike Tyson under två timmar berättar detaljer ur sitt händelserika liv: från barndomen och den tidiga boxningskarriären, via den medialt uppmärksammade skilsmässan med Robin Givens till tiden i fängelse.

"Är inte arg"

– Jag skämtar bara och så. Jag är inte arg på nån, säger Tyson.

För Spike Lee, som haft Brooklyn som grund i sitt konstnärskap i filmer som Crooklyn och She's Gotta Have It, känner att ”Mike Tyson: Undisputed Truth” gör filmerna gott sällskap.

– Du kan inte bli mer Brooklyn än Mike Tyson. Och i filmen Do the Right Thing refererade Robin Harris (som spelar Sweet Dick Willie) flera gånger till Mike. Och på ena sidan av Sal's Famous Pizzeria såg man en muralmålning av Mike, säger Spike Lee.

Huvudpersonen själv oroar sig inte inför att dela med sig av intima detaljer ur sitt liv i en lokal full av främlingar.

– Det är ett jobb som måste göras. Även om det är på riktigt är det ändå inte det. Det är en illusion, säger Mike Tyson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning