Stjärnan kritisk – igen: Är tråkigt

SPORTBLADET

Lotta Schelin vet att de franska backarna ogillar djupledshot. Men just nu kan inte Sverige utnyttja sitt största anfallsvapen till max – Schelin är kartlagd och får mindre ytor.

– Synd att man måste jobba så jäkla hårt för det, säger hon.

Svenska landslaget vann gruppen och möter Frankrike i kvarts­final i fredag.

Ett delmål är nått, men det var ändå många besvikna och trötta blickar efter matchen mot Kanada i går.

– Man är skittrött. Vi ledde med 2–0 och det blev 2–2, säger Lotta Schelin.

Det var framför allt en faktor som störde Lotta Schelin i går. För andra matchen i rad stod hon och pratade om anfallsspelet som inte fungerande.

– Frustrerande, sa hon i lördags.

– Synd, inte så kul, sa hon i går.

”Handlar om att hitta det”

Sveriges anfallsspel fungerade som bäst under en kort period i första halvlek. Då gjorde Marie Hammarström ett mål efter inlägg av Lina Nilsson, och sen skickade Marie Hammarström ett inlägg som Sofia Jakobsson tog hand om.

Men det var sen efter Kanadas kvittering som det olyckliga mönstret upprepade sig.

Sverige var stressat och spelare som vann boll sökte ofta, så fort de kunde Lotta Schelin på topp.

Men precis som mot Japan var Lotta Schelin hårt bevakad av en backlinje som tog djup för att inte släppa loss svenskan.

– Vi kan inte få fast bollen högre upp, jag om någon som forward tycker det är tråkigt, säger Lotta Schelin och fortsätter:

– Alla har läst in sig och många faller, så det finns inte jättemycket att gå på när man snackar de tidiga djupledsbollarna. Därför behöver vi komma lite högre upp för instick och det kan vi, det handlar bara om att hitta det.

Vet en svaghet

Marie Hammarström:

– Det blev att vi slog dåliga bollar på Lotta, det är inget kul för henne. Vi måste ha längre anfall, lite mer tålamod och inte bara chansa. Vi andra måste röra oss och ge spelalternativ, säger mittfältaren.

På fredag möter Sverige fyra Lyonbackar som alla vet exakt hur de ska hantera Lotta Schelin. Men Sveriges OS-hopp, Lyonspelaren, vet en svaghet i det franska försvaret.

– Jag vet att om det är något de tycker är jobbigt så är att vända om. De vill ha spelet framför sig. De uppskattar inte djupledslöpande spelare som jag och många andra i vårt lag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS