Poker

Stjärnans miss: betalade inte i tid

SPORTBLADET

Nära att inte komma med i superturneringen

gus hansen
gus hansen

Det började med att han upptäckte att han gjort ett av sitt livs största misstag.

Men det slutade lyckligt.

Gus Hansen vann tidernas mest värdefulla kvaltävling – och får nu spela den dyraste pokerturneringen i historien.

– Det är fint att spara 975 000 dollar, säger han.

I kväll, svensk tid, inleds den dyraste pokerturneringen i historien: The Big One for One Drop, som kostar 1 miljon dollar (ungefär 7 miljoner kronor) att köpa in sig i.

48 spelare kommer vara med. En spelare som under hela våren har aviserat att han ska spela turneringen – där förstapriset är över 18 miljoner dollar – är den danske megastjärnan Gus Hansen.

Var inte anmäld

Men i går morse, amerikansk tid, märkte han något han inte hade räknat med: Han var inte anmäld till turneringen då han inte hade betalat in pengarna i tid. Och alla 48 platser i turneringen var fyllda.

– Jag blev lite överraskad och besviken då jag i morse såg att jag inte var med bland spelarna som skulle spela One Drop, säger han till Card Player.

I och med att han inte var anmäld fanns det bara ett hopp för honom: Att spela den 25 000 dollar dyra kvalturneringen som arrangerades i går.

Lyckodrag

Det gjorde han. Där ställdes han mot 95 av världens bästa spelare, däribland svenskarna Viktor Blom och Martin Jacobson.

Det visade sig vara ett lyckodrag för dansken. Han gick hela vägen till en heads up-uppgörelse mot nätspecialisten Shaun Deeb. Och heads up-uppgörelsen var minst sagt speciell. Deeb ville hellre bli tvåa, och få 1 miljon dollar i prispengar istället för en plats i One Drop. Därmed kom duon överens om att spela för att Hansen skulle vinna – vilket han gjorde. Därmed kostade hans plats i turneringen bara 25 000 dollar istället för 1 miljon.

– Det är fint att ha sparat 975 000 dollar. Och så tror jag även att det ger självförtroende till turneringen då man precis har besegrat ett så pass starkt startfält. Så varför inte ta hem segern i One Drop också, säger han med ett leende till Pokernyhederne.

Turneringen inleds 22.11 i kväll, svensk tid. Du kan följa den genom Sportbladet Pokers liverapportering här

Daniel Grefve

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker