Flodin tog VM-silver i rally

SPORTBLADET

Patrik Flodin var överlägsen i Wales.

Han var nästan sex minuter före tvåan.

Därmed vann han VM-silvret.

Foto: Scanpix
Patrik Flodin.

Svensken som tävlar i rally-VM:s grupp N var överlägsen allt motstånd i Storbritannien, han hade ungefär sex minuter ner till tvåan Martin Semerad och närmare tolv minuter ner till trean Michal Kosciuszko. Det gjorde att svensken säkrade sitt andra raka VM-silver.

Svensken som tog ledningen i fredags har de senaste två dagarna bara bevakat sin ledning.

– Det har nästan varit lite irriterande att inte kunna köra för fullt i ett sådant fint rally. Istället har vi i två dagar åkt runt och varit på helspänn. Och det är psykoligiskt mycket svårt att köra med pressen att inte få göra några som helst misstag. Det var betydligt roligare under fredagen att köra för fullt med Jarko Nikara, säger Patrik i ett pressmeddelande.

– Mitt mål i år var helt klart att ta VM-guld. Men med den inledningen vi hade på säsongen, är jag mer än nöjd med ett VM-silver.

Svensken och hans kartläsare Göran Bergsten uteslöts ur tävlingen i Sverige tidigare i år eftersom de körde med förbjudna fälgar, de använda samma fälgar som året, men till årets säsong var de förbjudna. NU har Patrik avslutat säsongen med två VM-segrar.

Mitt mål i år var helt klart att ta VM-guld. Men med den inledningen vi hade på säsongen, är jag mer än nöjd med ett VM-silver, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally