Landslagsstjärnan tackar nej till VM

Av: Stefan Holm

Publicerad:
Uppdaterad:

Ännu ett avhopp för Sverige

Patrik Nilsson.
Foto: Scanpix
Patrik Nilsson.

Patrik Nilsson tvingas tacka nej till bandy-VM.

Anfallsstjärnans knä är inte tillräckligt starkt.

– Jag kan få betala ett högt pris om jag spelar, säger 29-åringen till

Sportbladet.

Rysslandsproffset Daniel Mossberg meddelade under helgen att han nobbar landslaget för att hinna umgås med sin sambo och två barn i Sandviken. Under tisdagen fick förbundskaptenen Franco Bergman, som presenterar den slutgiltiga VM-truppen i morgon, ytterligare ett tungt återbud.

Patrik Nilsson, Hammarbys anfallsstjärna, följer inte med till Kazakstan.

– Ja, jag har precis pratat med Franco. Det blir inget VM, säger 29-åringen.

Beslutet har han tagit i samråd med sin sjukgymnast på Bosön, Kristina Forsblad. Patrik Nilsson tvingades tidigare under säsongen till ett åtta veckor långt skadeuppehåll på grund av en ruptur, det vill säga en bristning, i knäskålssenan.

Det skulle bli ett högt pris

Målmaskinen är tillbaka i elitserien, men tvingas rehabträna mellan matcherna.

– Jag har två dagars konvalescens efter matcherna. Hon (Kristina Forsblad) trodde inte att jag skulle slå upp rupturen om jag spelar VM, men jag kan nöta ner strukturen jag har byggt upp. Då skulle jag

förmodligen inte kunna slutföra säsongen. Det skulle bli ett högt pris. Då väljer jag i stället att vara hemma och bygga upp knäet, så att det blir ”hundra”, säger Patrik Nilsson. För Franco Bergman kom inte återbudet som någon större överraskning, även om han hoppades på Nilsson.

Sveriges chanser minskar

– Det är klart att jag vill ha honom med, men knäet pallar inte. Han kan inte spela match två dagar i rad och då finns det inte mycket att göra. Jag tycker synd om Nilsson. Nu är han skadad och inför fjolårets

VM blev han sjuk, säger Franco Bergman.

Patrik Nilsson är en nyckelspelare i landslaget, precis som Daniel Mossberg. Utan dem minskar Sveriges chanser att vinna VM-guld, men Nilsson är förhoppningsfull.

– Jag tror stenhårt på Sverige, säger han.

Årets VM-turnering avgörs i Almaty den 29 januari-5 februari.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN