Halvarsson jagas av spanska klubbar

SPORTBLADET

Stjärnan på väg tillbaka efter skadebekymren

Foto: Louice Halvarsson.

Louice Halvarsson, 24, är på väg tillbaka efter sin skada.

Nu jagas hon av två spanska klubbar – och hela basketligan.

– Alla svenska klubbar är på mig, säger stjärnan.

Louice Halvarsson fick halva förra säsongen förstörd av en knäskada. Hon var tillbaka till sommarens EM-slutspel, men redan i premiären åkte hon på en ny skada.

Halvarsson gjorde illa handen och spelade hela mästerskapet med en fraktur på båtbenet. Den har hållit henne borta från basketen sedan dess.

– Det har varit en lång väntan och jag har trott att jag ska opereras, men nu har handen läkt till 85 procent så det ser inte ut som att det behövs, säger stjärnan som började rehabiliteringsträningen förra veckan.

– Det är jättepositivt och det känns bra att det är på väg framåt. Om två veckor ska jag börja köra lite basket. Det känns väldigt kul, man blir ju typ mentalt sjuk av att inte få spela.

"Har fått 20 sms"

Halvarsson, som spelade i italienska Cagliari förra säsongen, är klubblöst just nu. Men trots skadebekymren är hon ett hett villebråd på spelarmarknaden. Två spanska klubbar vill ha stjärnan efter jul och i basketligan står klubbarna på rad.

– Alla svenska klubbar är på mig och frågar. Jag har pratat med Mark och jag har pratat med Lasse (Johansson, tränare Norrköping Dolphins). Telge har varit på mig och Tillman (tränare Northland). Sedan har jag 20 sms som jag inte ens öppnat. Det är så många som tjatar hela tiden, säger Halvarsson.

Hur tänker du kring valet?

– Jag vet inte, vi får se hur det känns när jag börjar lira igen. Stannar jag hemma är det för att få tillbaka självförtroendet. Jag vill spela där jag kan träna mycket extra och det vet jag att jag får göra i Södertälje, där är hallen alltid öppen. Men det kanske jag kan på andra ställen också.

Planen är att Halvarsson ska vara tillbaka på allvar efter jul. I vilket klubb återstår att se.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket