Till drömfinal – efter 'vikthånet'

SPORTBLADET

Experten: ”Vilket fantastiskt spelande lag”

Foto: Dragana Cvijic.

Serbiska stjärnan Dragana Cvijic hånades för sin vikt i samband med skrällsegern mot Norge i kvartsfinalen.

Hennes svar: fem mål i semifinalen mot Polen.

Nu är hemmanationen Serbien klart för VM-final.

När Serbien skrällbesegrade regerande mästarna Norge i VM-kvartsfinalen i onsdags handlade eftersnacket om något helt annat än segern i sig.

Fokus riktades i stället mot norske kommentatorn Harald Bredelis nedlåtande kommentar om serbiska linjespelaren Dragana Cvijic:

– 185 centimeter lång och vi ser att hon inte har stått över en middag sedan hon föddes för 23 år sedan, sa Bredeli om Cvijic, som väger 95 kilo.

Serbiens förbundskapten Sasa Boskovic reagerade kraftigt.

– Det här långt ifrån anständigt. Kanske tycker han att hon är fet och ful, men för mig är hon världens bästa handbollsspelare, sa han till norska VG.

”Värdiga finalister”

Men Cvijic själv påverkades inte av uppståndelsen: i semifinalen mot Polen i kväll gjorde hon fem mål och var en av matchens bästa spelare.

Bara superstjärnan Andrea Lekic gjorde fler mål, åtta stycken.

Serbien vann också matchen mot turneringens stora överraskningslag med 24-18 i vad som enligt TV4:s expertkommentator Claes Hellgren kan klassas som en ren och skär uppvisning.

– Polen ska vara stolta som inte gav upp, men Serbien är värdiga finalister. Vilket fantastiskt spelande lag, säger han om skalpen.

”Är guldfavorit”

Efter segern hyllades spelarna enormt av hemmapubliken i Kombank Arena i Belgrad. Nu väntar Brasilien i final.

– Serbien är favorit, säger Claes Hellgren.

Polen – som dödade Sveriges VM-drömmar i playoffen i början av juni – har också anledning att vara stolta. Man gjorde sitt bästa VM någonsin. Deras tidigare rekordnotering var från 1973, då man nådde en femteplats.

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll