Avgjorde med Fredrik Pettersson-straffslag

Kais Mora i SM-final

Kais Mora är klara för SM-final.

Den fjärde semifinalen mot Rönnby avgjordes på straffar – och då plockade Sara Kristoffersson, 28, fram ett slagskott.

– Jag tänkte bara skjuta så hårt jag kan, säger matchvinnaren. 

Rönnby kvitterade till 2-2 med dryga minuten kvar att spela i den fjärde semifinalen mot Kais Mora och det målet tvingade matchen till förlängning och straffar.

Väl där spikade Kais Moras finske landslagskeeper Jonna Mäkelä igen helt och motade samtliga fyra straffar hon ställdes mot samtidigt som Sara Kristoffersson och Elin Reinestrand nätade framåt.

Kristofferssons straff var något extra: precis som Tre Kronor-forwarden Fredrik Pettersson i VM 2013 så drog forwardsstjärnan till med ett slagskott som var otagbart för Mirja Viklund i Rönnby-kassen.

– Han hängde väl den lite högre upp än vad jag gjorde, men den får gärna jämföras med hans skott och det var skönt att sätta den, säger Kristoffersson.

– Man ska inte hålla på med för många konstigheter. Jag såg luckan och tänkte bara att jag skulle skjuta så hårt jag kan. Den satt bra.

”Känns som en bra final”

Kristoffersson, ansedd som en av Sveriges bästa innebandyspelare, tog timeout efter förra säsongen, opererade höfterna strax innan jul och gjorde en överraskande comeback innan slutspelet.

– Kroppen har svarat bra. Alltså, formen kunde vara bättre, men eftersom jag har genomgått en operation för tre månader sedan så får jag vara glad att jag ens spelar. Jag trodde säsongen var körd, säger hon och ser nu fram emot karriärens andra SM-final. 

– Det blir hur kul som helst. Den förra finalen var med Falun och det var den roligaste matchen jag spelat.

Hur blir det att möta Djurgården?

– Det känns som en bra final, det är ettan och tvåan i serien som möts och det kommer bli otroligt tufft. 

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN