Änkan får miljoner efter dödskraschen

avEmil K Lagnelius

Publicerad:

”Det gör mig så stolt mitt i allt det tragiska”

Carina Lundbye Hansen och dottern Mie-Mai, sörjer sin fästman och fader, Allan Simonsen (höger) som dog i en krasch 34 år gammal.
Foto: AP
Carina Lundbye Hansen och dottern Mie-Mai, sörjer sin fästman och fader, Allan Simonsen (höger) som dog i en krasch 34 år gammal.

Allan Simonsen omkom efter en krasch i motorklassikern Le Mans.

Nu har en minnesfond samlat in över 2,7 miljoner kronor till hans änka Carina och ettåriga dotter Mie-Mai.

Den tragiska olyckan inträffade redan efter tio minuter av det 24-timmar långa Le Mans-loppet den 22 juni förra året. Allan Simonsen kraschade rejält med sin Aston Martin och avled senare på sjukhuset, 34 år ung.

Direkt efter att dödsolyckan startades Allan Simonsen minnesfond och i samband med en motorgala i Köpenhamn under onsdagen meddelades att fonden samlat in över 2,7 miljoner kronor, pengar som ska delas lika mellan änkan Carina Lundbye Hansen och parets ettåriga dotter Mie-Mai. Dottern får dock inte ut pengarna förrän den dagen hon fyller 18 år.

”Pengar kan aldrig ersätta”

Enligt Ekstra Bladet var inte ett öga torrt när änkan äntrade scenen tillsammans med Allans storebror Johnny.

– Pengarna kan naturligtvis aldrig ersätta den skada som Mie-Mai, jag och Allans övriga familj har tvingats vara med om, men de innebär att några av de saker som Allan hade velat göra med vår dotter nu kan gå i uppfyllelse, sa Carina Lundbye Hansen på scenen.

– I ännu högre grad vittnar insamlingens höga belopp om att väldigt, väldigt många människor brydde sig om Allan. Det gör mig så stolt mitt i allt det tragiska.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport