"Jag är så jäkla glad"

SPORTBLADET

Nadja Casadeis cancer nästan borta

1 av 15

Nadja Casadeis cancer är på väg att ge med sig.

I dag fick friidrottsstjärnan beskedet att cellgiftsbehandlingarna har hjälpt.

– Det känns knappt som att jag har hunnit vara sjuk, säger hon och skrattar.

Foto: Nadja Casadei.

I mitten av oktober fick friidrottsstjärnan Nadja Casadei reda på att hon hade cancer i lymfkörtlarna, både i magen och halsen.

Efter tre omgångar med cellgifter genomgick hon en röntgen och en gastroskopi för att se hur bra hennes kropp svarade på behandlingen.

Nu har svaret kommit.

– Cancern i halsen är helt borta, och de hittar inga cancerceller i magen heller, berättar en glädjestrålande Nadja Casadei.

– Jag var så jäkla nervös innan och nu är jag bara så glad. Det känns faktiskt konstigt, det är knappt så att jag hann vara sjuk. Det har gått så snabbt från det att jag fick beskedet och alla känslor där, till att få höra att den nästan är borta. Det känns som att jag har haft sjukt tur, fortsätter hon.

Känner sig piggare

Nadja Casadei säger själv att hon till viss del har noterat att kroppen svarar bra.

– Jag har märkt att jag har blivit piggare. Jag var och tränade i går, och det gick väldigt bra, så jag tänkte att det måste vara ett tecken, berättar hon.

Det återstår fortfarande tre cellgiftsbehandlingar, så hon är ändå noga med att inte ta ut hela segern i förskott.

– De sa att jag ska vara lite försiktig, vi ska hålla extra koll på magen så det inte dyker upp något där. Jag har fortfarande kvar mitt magsår sedan innan, så magen är lite lurig, säger hon.

– Men just nu känns allt bara skitkul.

Fått stort stöd

Sedan hon gick ut med sin cancerdiagnos har gensvaret och stödet från människor varit enormt. På sin blogg har Nadja Casadei genomgående berättat om sjukdomen, hur det var att raka av sig håret och alla resor till och från sjukhuset.

– Jag har nästan enbart fått positiva och peppande kommentarer, berättade hon för Sportbladet förra veckan.

Förra veckan lämnade även Djurgården och Karlskrona över två checkar till Casadei innan deras SHL-möte, där de båda lagen hade samlat in pengar till cancerforskning.

– Det är så många som engagerar sig. Det är fantastiskt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott