”Sista nio får man veta om man är man eller mus”

Succén fortsätter – ett slag bakom inför slutrundan

AUGUSTA. Trea efter tre dagar, i sin första Masters någonsin.

Jonas Blixt är på god väg att skriva fullständigt unik golfhistoria på Augusta.

– Det är på sista nio på söndagen som man får veta om man är man eller mus, säger 29-åringen, som bara är ett slag bakom ledarduon inför finalen.

Det här är som sagt ingen golftävling som rookies ska kunna vinna. Det finns helt enkelt för många hinder på vägen, med luriga bunkrar, lynnig vind och opålitliga greener som kan kosta som en dålig (eller bra) kväll på krogen.

Men Jonas Blixt är inte den som bryr sig om vad andra lyckats och inte lyckats göra. I stället är han fullt inställd på att vinna sin första major i sin tredje majortävling, och det i sin första tävling någonsin på Augusta.

– Inför tävlingen var det precis här jag ville vara. Jag har spelat för att ha en chans på söndagen, säger han.

Och alltså, som han har spelat.

Ingen drog iväg

Den svenska 29-åringen har varit helt orädd och stundtals puttat som en fantom och haft ett spel från fairway som ofta hållit absolut toppklass. Samtidigt kunde det varit ännu bättre, med en driver som ibland bråkat (han bytte tillbaka till sin gamla driver inför rundan i går) och med flera birdieputtar som gått hålkant och ut, men det ju också vad golf handlar om.

– Jag kunde dragit i några puttar till, men jag kan inte komma här och vara missnöjd. Att bara vara med, att bara ha en chans på söndagen… Allt känns otroligt bra, säger han.

Lördagens runda slutade på ett slag under par, men då ingen annan i toppen drog iväg är han bara ett slag bakom ledarduon Bubba Watson, som vann här 2012, och Jordan Spieth, som bara är 20 år gammal och även han debutant.

”Då blir jag farlig”

Däremot hade Blixt ingen större koll på totalställningen under lördagens runda, då han inte ville bli störd och låta tankarna sväva iväg.

– Jag kollade inte på ledartavlan alls under rundan. Den var verkligen i vägen ibland, säger han med ett skratt och slår sedan fast:

– Kan jag putta bra i morgon (läs: i dag) blir jag farlig!

Förstår du vad du är på väg att åstadkomma?

– Jag tänker inte så. Jag försöker bara vinna en golftävling.

Jonas Blixt går ut tillsammans med Matt Kuchar i söndagens näst sista boll, 20.40 svensk tid.

Se hela ställningen här

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN