Rasar mot Norge efter OS: ’Var motbjudande’

1 av 3 | Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Ryska curlingduon Aleksander Krusjelnitskij och Anastasija Bryzgalova blev av med sina OS-medaljer efter en dopningsskandal.

Och nu har ett bråk blossat upp mellan dem och Norge.

– De var oförskämda. Han (norske curlingspelaren Magnus Nedregotten) var direkt motbjudande, säger Bryzgalova.

OS i Pyeongchang blev en märklig historia för det norska mixeddubbelparet i curling, Kristin Moen Skaslien och Magnus Nedregotten.

Först förlorade de bronsmatchen mot det ryska paret Aleksander Krusjelnitskij och Anastasija Bryzgalova (tävlandes för OAR) – för att sedan, elva dagar senare, åka tillbaka till Sydkorea och hämta bronsmedaljen efter att Krusjelnitskij fällts för dopning.

– Jag beklagar att den här historiska medaljen för rysk curling nu kommer att bli ihågkommen som en dopningsskandal, sa Krusjelnitskij i ett uttalande då.

”Bara Norge var oförskämda”

Och nu har historien fått ett efterspel efter att ett bråk blossat upp mellan de båda lagen.

Ryskan Anastasija Bryzgalova rasar mot hur det norska paret uppträdde efter det att hon och Aleksander Krusjelnitskij (som även är hennes man) diskats.

– Vi fick stöd från Schweiz och Kanada som sa att situationen är absurd och att de hoppas att vi kommer tillbaka. Det var bara Norge som var riktigt oförskämda. Speciellt han (Magnus Nedregotten) var direkt motbjudande. Han sa att att han såg fram emot att njuta av medaljen och att Ryssland stal det ögonblicket från honom. Alla människor klarar inte av att inse att de är svaga, säger Bryzgalova till ryska R-Sport.

”Det är bara tragiskt”

När norska VG konfronterar Nedregotten med Bryzgalovas citat blir han upprörd.

– Det är bara tragiskt att man kommer med sådana uttalanden nu efteråt. Det är bara onödigt och inte så trevligt att höra. Samtidigt måste det vara förfärligt för henne att vara med i ett lag där en fälls för dopning och därmed förlorar en OS-medalj. Hon har ju inte gjort något fel, säger den norske curlingsspelaren till tidningen.

Samtidigt avfärdar Bryzgalovas utspel om att han ska ha hånat ryssarna.

– Det får stå för henne. Det jag har sagt är att prestationen i OS räckte till en fjärdeplats och att vi sedan fick ett brons. Allt känns bara väldigt konstigt.

Sveriges alla medaljer i OS 2018 00:42
ARTIKELN HANDLAR OM