Jonna Sundling missar VM-genrepet

avErik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: CARL SANDIN / BILDBYR N
Jonna Sundling, Sverige.

OTEPÄÄ. Tre svenska åkare missar VM-genrepet. Oskar Svensson, supertalangen Ebba Andersson och sprintåkaren Jonna Sundling står över tävlingarna i estniska Otepää.

– Jonna är precis så att hon ska börja röra på sig lite lätt, säger förbundskapten Rikard Grip.

Det var för nästan exakt en vecka sedan som sprintvinnaren från SM, Jonna Sundling, insjuknade i feber som sedemera tvingade hennes att lämna landslagets höghöjdsläger i Seiser Alm i förtid.

Och efter fyra dagar på hemmaplan står det nu klart att hon inte är aktuell för att tävla i helgens VM-genrep i estniska Otepää heller.

– Hon har ju varit krasslig och är inte ordentligt igång än och därför kommer hon inte att åka i helgen, säger förbundskapten Grip till Radiosporten.

De står också över

Efter att landslagsläkare Per Andersson stämt av läget med framför allt Oskar Svensson och Ebba Andersson, som varit sjuka, kommer nu också besked om de inte åker i helgen.

– Ebba Andersson och Oskar Svensson är fullt igång med träning igen. Men de vill fortsatt prioritera träning och förberedelse inför VM på hemmaplan och åker därför inte till helgens världscuptävlingar i Otepää, säger Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare står det klart att Johan Olsson står över tävlingarna för att fortsätta sin försenade träningsperiod i Seiser Alm.

Calle Halfvarsson, Stina Nilsson, Hanna Falk och Ida Ingemarsdotter väljer att enbart åka lördagens sprint och står sedan över söndagens klassiska distanslopp för att ladda för VM.

VM i Lahtis inleds på torsdag 23 februari med just sprinttävlingarna.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM