Avslöjar: Hon blir ny tv-expert

Torstensson.
SPORTBLADET

Häromveckan tackade hon för sig i landslaget.

Nu kan Sportbladet avslöja att Linnea Torstenson blir ny tv-expert i Kanal 5.

Hon debuterar i dubbellandskampen mot Tyskland nästa lördag.

Linnea Torstenson petades ur landslaget inför hemma-EM i december.

I samband med att förbundskapten Henrik Signell nyligen tog ut sin första trupp efter EM-misslyckandet – till landskampen mot Tyskland i Partille den 18 mars – meddelade 33-åringen att hon tackar för sig i landslaget efter 175 matcher och 654 mål i blågult.

Men Sportbladet kan avslöja att hon ändå får en roll i Partille nästa lördag, där herrarna, med enbart Bundesligaproffs, också möter Tyskland.

Har sågat laget förr

Torstenson är nämligen ny studioexpert hos Discovery Networks som har Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport. Dubbellandskampen sänds i Eurosport 1.

Tanken lär vara att, om allt går som det är tänkt, så blir Torstenson expert under dam-VM i december, som Discovery Networks också har rättigheterna till.

Nu återstår det att se om Torstenson är lika frispråkig som hon var när hon var med i tv-studion efter VM-genrepet 2015, som hon inte spelade på grund av skada.

– Nattsvart. Fullständig katastrof. Dålig organisation, dåligt försvarsspel, dåligt tempo, allt var dåligt. Jag tror jag pratar för alla tjejer, sa hon efter storförlusten mot Rumänien – trots att hon fortfarande ingick i laget.

ARTIKELN HANDLAR OM