Kritiken inför returen: ’Som att Zlatan dömde’

Publicerad 2017-02-22

Zlatan Ibrahimovic gjorde hattrick mot Saint-Etienne

Saint-Etienne ska försöka vända hopplösa (?) 0–3 mot Manchester United.

Då hoppas man på bättre domarhjälp än på Old Trafford.

– Det var som att Zlatan själv dömde matchen, dundrar presidenten Bernard Caïazzo.

Följ ämnen

Zlatan Ibrahimovic, 35, älskar att möta Saint-Etienne.

Svensken har stått för totalt 17 fullträffar på 14 matcher mot Ligue 1-klubben efter sitt hattrick i Europa League-mötet, seger 3–0, förra veckan.

– Varje gång jag har spelat mot St Etienne har det blivit några mål efter att jag lagt ner ett hårt arbete. Förhoppningsvis kan jag göra likadant nästa vecka, sa Zlatan efteråt.

Två av svenskens fullträffar kom dock efter fasta situationer.

Det första efter en frispark där svensken själv sökte upp ett Saint-Etienne-ben och det tredje kom på en tveksamt dömd straff efter att svensken blivit fälld.

– Han blev behandlad som en superstjärna av domaren. I slutändan förlorade vi med 3–0, men det var efter två stora misstag av domaren, sa tränaren Christophe Galtier till ESPN efteråt.

”Som att Zlatan dömde”

Och nu kommer ny kritik från Saint-Etienne-håll.

Inför returmötet i Frankrike i kväll hoppas fransmännen på mer domarhjälp än man fick av Pavel Kralovec på Old Trafford.

– Resultatet var mycket tungt eftersom vi hade flera lägen och inte hade någon tur med domsluten. Det var som att Zlatan själv dömde matchen, säger Saint-Etiennes president Bernard Caïazzo enligt Le Progres.

Även Christophe Galtier går till ny attack mot Ibrahimovics hattrick förra veckan.

– Vi lyckades plocka ner Zlatan helt på Old Trafford. Han kunde bara gör mål efter en frispark och en straff. Han fick fördelar som gynnade omständigheterna, säger Galtier enligt Daily Star.

Saint-Etienne–Manchester United spelas klockan 18.00 i kväll och sänds i Kanal 9.