Halfvarsson lämnar VM: ”Vore idiotiskt att åka”

avErik Karlsson, Malin Wahlberg, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

LAHTIS. Calle Halfvarsson lämnar VM.

Han åker hem efter stafetten och avstår mästerskapets sista lopp.

– Det vore rent idiotiskt att åka en femmil, säger Calle Halfvarsson.

Han inledde säsongen strålande. Men mästerskapet har inte alls blivit vad Calle Halfvarsson hoppats på.

Bronset i stafetten blev en klen tröst och Calle Halfvarsson var inte överlycklig när han tog emot medaljen på fredag kväll.

– Det är kul att vi tar oss tillbaka och tar en medalj. Vi får tacka Marcus för det i dag. Det är Marcus som gör det stora jobbet i dag. Jag snubblar i mål, helt stum, säger Calle Halfvarsson.

”Har inget i en femmil att göra”

Det var Marcus Hellner som tog ikapp luckan som Daniel Rickardsson och Johan Olsson tappat på grund av dåliga skidor. Calle Halfvarsson avslutade bronsjobbet med en spurtseger. Men nu ger han upp VM. Inte ens ett möte med antagonisten Petter Northug lockar tillräckligt.

– Jag var sugen på att åka. Men jag har inget i en femmil att göra i den formen jag är nu. Nu måste jag hem och vila och hoppas att jag får ut lite energi, säger Calle Halfvarsson som siktar på att köra sprinten i världscupen i Drammen nästa vecka.

Han lämnar VM med en stor besvikelse.

– Jag har inte alls fått till det under det här mästerskapet. Jag åker hem med bästa placering, tia blev jag väl på 15 km. Det är rätt ointressanta resultat, säger Calle Halfvarsson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Skid-VM