Efter tragedierna – Rissveds gör comeback

Jenny Rissveds har tagit ett avbrott från allt tävlande under en tid efter två dödsfall inom familjen.

Men till helgen blir det comeback.

– Det känns extra roligt att kunna komma tillbaka just på SM efter att ha varit borta från tävlandet ett tag, säger hon i ett pressmeddelande.

Det har gått ungefär ett år sedan Jenny Rissveds blev hela Sveriges OS-hjälte i Rio när hon mycket oväntat blev olympisk mästare i mountainbike.

Efter förra sommarens stora succé var planen att lägga allt fokus på världscupen.

Men efter två dödsfall inom familjen på kort tid har Rissveds karriär kommit av sig och 23-åringen har inte förmått sig att fortsätta tävla sedan dess.

Förra veckan valde hon att tala ut om tragedierna i två intervjuer, en med TT och en med DN.

– Ibland känner jag efter, och då känner jag att jag måste ta det lite lugnt, och det är sådana dagar som det inte känns så kul, det är då jag kan känna mig lite nere. Sedan när mina släktingar dog så tog det över, säger Rissveds till DN.

Tävlar på lördag

Till TT sa Jenny Rissveds:

– Det jag måste tänka på framöver är hur jag mår som person, helt enkelt för att fungera. I slutändan ska jag vara bra på att cykla och mår jag inte bra som människa så kommer jag inte vara bra på att cykla heller.

Nu verkar cyklisten från Falun må bättre.

För till helgen har hon bestämt sig för att delta i SM i Värnamo. Detta bekräftar hon i ett pressmeddelande.

– Jag har alltid tyckt att det har varit både roligt och speciellt att tävla i Sverige. Det känns extra roligt att kunna komma tillbaka just på SM efter att ha varit borta från tävlandet ett tag, säger hon.

SM-tävlingarna inleds klockan 13.00 på lördag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.