Kalla sist i kvartsfinalen

SPORTBLADET

VAL MÜSTAIR/STOCKHOLM. Charlotte Kalla tog sig vidare till kvartsfinal i comebacken – men där tog det tvärstopp.

Svenskan slutade sist i sitt heat långt efter norskorna.

– När de började köra hade jag ingenting att sätta emot, säger Kalla.

Charlotte Kalla gjorde comeback i världscupen efter hjärtproblemen när Tour de Ski inleddes på nyårsafton. Efter sprintkvalet såg det lovande ut, Kalla tog sig vidare som tolfte åkare.

Tog stopp

Men i kvartsfinalen tog det tvärstopp.

Svenskan var i ett svårt heat med såväl Ingvild Flugstad Östberg som Heidi Weng. Kalla orkade orkade inte alls och såg trött ut när hon gick i mål sist långt efter.

– Det kändes bra bitvis, men det blev väldigt tufft när de drog på tempot. Då var det svårt för mig att följa. Jag visste att det finns många åkare som hade lust att hålla ett högt tempo och jag försökte hitta ryggarna på dem. Men trycket i min åkning var inte densamma som deras, säger Kalla.

”Ovant att sprinta”

På frågan om hon är besviken svarar hon:

– Det är lite både och. Jag hade hoppats på att jag skulle kunna hänga på lite längre än vad jag gjorde i dag, men det är lite ovant att sprinta och jag är väldigt glad att få vara tillbaka och tävla. Det var kul ändå.

– Jag visste att det är speciellt att tävla på höjd. Jag försökte bara att göra det bästa av det och det tycker jag att jag gjorde i dag.

Även Evelina Settlin och Maria Nordström åkte ut i kvartsfinal. Inte heller Marcus Hellner, som var den enda svensken på herrsidan att ta sig vidare från kvalet, tog sig vidare.

ARTIKELN HANDLAR OM