Uppgifter: Succétränaren på väg lämna Linköping

Han blev nyligen utsedd till årets tränare i damallsvenskan.

Enligt Sportbladets uppgifter kan Andreé Jeglertz nu lämna Linköping för brittiska Brighton.

– Jag kan inte säga något om det alls, säger Johan Ladenberg, tf ordförande i Linköping.

Andreé Jeglertz kom till Linköping inför förra säsongen. Den gångna säsongen blev en succé. Laget slutade, trots att stjärnan Sofie Breedgaard lämnade för konkurrenterna Rosengård, trea i serien efter en stark säsong.

Tränaren har dock inte haft ett klart avtal inför 2023, vilket han berättade för lokaltidningen Corren nyligen:

– Vi för en dialog om nästa år och just nu har jag inget avtal för 2023. Men jag har inga andra planer och innan vi är färdiga, så är vi inte färdiga. Jag tycker att vi har något jättespännande på gång och är väldigt motiverad för framtiden med klubben, säger han.

Tränaren skrev när han kom till klubben ett kontrakt på två plus ett år vilket skapat en öppning. Och enligt Sportbladets uppgifter kan den 50-årige tränaren nu vara på väg till England efter att Brighton visat intresse.

Sportbladet har utan framgång sökte Andreé Jeglertz. LFC:s nya ordförande Johan Ladenberg säger så här när Sportbladet når honom.

Är Andreé Jeglertz på väg till Brighton?

– Jag kan inte kommentera det.

Kan du dementera uppgifterna?

– Jag kan inte säga något om det alls. Det kommer nog information inom kort.

Vad skulle det betyda för klubben att behålla honom?

– Han har varit jättebra, vi ser gärna att han är kvar. Vi håller på med en diskussion och får återkomma när det är klart.

LFC meddelade för två veckor sedan att assisterande tränare Pierre Walfridsson lämnar klubben. Återstår att se om chefstränaren följer efter eller stannar.

Under fredagen meddelar Andrée Jeglertz att han fått förfrågningar från andra klubbar, men att han just nu endast förhandlar med Linköping.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.