Pellegrino rasar efter Halfvarssons ord

RUKA/STOCKHOLM. Calle Halfvarssons anklagade juryn för att vilja ha en italienare på pallen efter diskningen.

Nu slår Federico Pellegrino tillbaka.

– Lär er reglerna och respektera de andra som tävlar, säger han.

Calle Halfvarsson knep tredjeplatsen i jaktstarten efter en jätteavslutning i den sista backen. Men efter målgång kallades svensken till juryrummet. Där fick han beskedet att han diskats för att ha kört utanför banmarkeringen i den sista uppförsbacken.

Halfvarsson var rasande på juryn efter beslutet.

PLUS: Charles, 75: ”Folk blir chockade och vill veta hur jag gör”

– Jag tycker inte att jag gör något fel alls, jag går ingen närmare väg. Jag vet inte.. De stod och flinade upp i juryrummet, de ville väl hellre ha en italienare på pallen. Det är för jävligt. Liknande grejer har hänt flera gånger och då har det bara blivit gult, nu var det jag och då ska det var diskning, säger han.

”Vet inte om de har glömt”

Federico Pellegrino, som knep tredjeplatsen efter diskningen, blir inte glad och vänder sig direkt in i kameran, när han får höra Halfvarssons ord.

– Sa Calle det? Längdskidor handlar om Sverige och Norge sedan flera år. Tv-tittarna, se hur de går. Snälla, lär er reglerna och respektera de andra som tävlar, tack, säger han.

Sverige anser att Internationella skidförbundet, Fis, var otydliga i sin information inför loppet. De svenska ledarna tolkade det som att granrusskorna bara skulle ses som banmarkering i nedförsbacken, inte uppför.

Pellegrino anser dock att informationen var tydlig.

– På lagledarmötena har de sagt varje dag att grenarna i den första nedförsbacken är som banmarkering. De har sagt det många gånger på varje möte. Jag vet inte om de inte har sagt det till åkarna eller om de har glömt bort det, säger han.

Köp dina rosa och blågula prylar i Sportbladet Shop här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.