Jelena Välbe hyllar Vladimir Putin

Publicerad 2023-04-05

Jelena Välbe ångrar inga ord om Vladimir Putin.

Ryska skidförbundets president har bara gott att säga om Rysslands president.

– Jag har aldrig tvivlat på den mannen, säger Välbe till Championat.

Den ryska skidpresidenten Jelena Välbe har sällan varit rädd att säga vad hon tycker om landets invasion av Ukraina.

Så inte heller i en ny intervju med sajten Championat.

– Jag tror inte att någon tvivlar på att jag är patriot. Jag älskar mitt land och det är inte bara ord, utan så är det verkligen, säger Jelena Välbe.

Försvarar Vladimir Putin

54-åringen fortsätter:

– Från det första valet har jag röstat på Vladimir Vladimirovitj (Putin). Från och med den första valkampen var jag hans förtrogna och jag har aldrig ångrat det. Jag har aldrig tvivlat på den mannen. Han älskar förmodligen Ryssland hundra gånger mer än jag och gör allt som står i sin makt för oss.

Precis som många andra personer i Ryssland kallar inte Jelena Välbe det som pågår i Ukraina för ett krig, men hon berättar att hennes kusin befinner sig i det man benämner som ”NWO-zonen”.

– De ligger i skyttegravarna vid frontlinjen och riskerar sina liv varje dag så att vi får leva i fred, så att vår flagga fortsätter att stolt vaja över våra huvuden, säger hon.

”Skulle tacka nej”

Jelena Välbe avslöjar sedan också att hon inte vill åka till OS 2026 under neutral flagg, som den internationella olympiska kommittén, IOK, har föreslagit.

Hon tror att det skulle skapa splittring i Ryssland.

– Jag åkte till Sydkorea (OS 2018) utan flagga och nationalsång och till Kina (OS 2022) under ryska olympiska kommitténs flagga. Om jag nu erbjuds att åka under IOK:s vita flagga skulle jag tacka nej, även om jag är den högste ledaren och är medveten om att vi skulle kunna vinna fem guld, säger Välbe till Championat.

Jelena Välbe.

Följ ämnen i artikeln